JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Poort 16Hoven

“Poort16Hoven” is gelegen in de nabijheid van Park Zestienhoven, dit is een rustige en kindvriendelijke wijk waar jong en oud zich thuis voelt. Het metrostation Melanchtonweg is op korte afstand, waardoor Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal zeer goed bereikbaar zijn. Vanuit de wijk rijd je zo de A20 en de A13 op en internationaal verkeer is gemakkelijk vanaf deze locatie. Daarnaast ligt het centrum van Overschie op 5 minuten afstand voor de dagelijkse boodschappen. Vele voorzieningen zijn aanwezig in de directe omgeving van het nieuwbouwproject. Zo zijn er meerdere winkels in de nabije omgeving.

De 28 woningen zijn van gelijke grootte, namelijk 119 m². De woningen hebben allen een tuin, een berging in de tuin en parkeergelegenheid op eigen terrein. Aan de zijgevel van Blok B is het project versierd met streetart van kunstenaars TelmoMiel.
Er is gekozen voor een smalle beukmaat van 4,5 m. Dit maakte het enerzijds mogelijk om het gevraagde aantal woningen op de locatie in te passen en anderzijds goede woningplattegronden te maken. Op de verdiepingen hebben de woningen 4 slaapkamers over de volledige breedte van de woning, met een efficiënt ingedeelde woonverdieping op de begane grond. Het ontwerp sluit aan bij de bestaande woningen in de buurt. Door het toepassen van dezelfde kleuren (metselwerk tint en kozijnen) en ontwerp kenmerken (beëindiging met een witte band en verspringend raampatroon). De neststenen in de kopgevels en het metselwerk reliëf (met een knipoog naar het wapen van Overschie) geven het project een eigen en speels karakter.

Alle woningen binnen het project zijn zeer energiezuinig. Dit wordt bereikt door alle installaties, goede isolatie en triple glas ramen. Op dit moment schrijft het bouwbesluit een EPC van 0,4 voor. De woningen in Poort16Hoven zijn toekomstbestendig en zijn zeer energiezuinig, dit zie je terug in een EPC van 0.

Op het binnenhof worden 40 parkeerplaatsen gerealiseerd. Bij het ontwerp van het parkeerterrein, gemaakt door Stijlgroep Landschap & Stedelijke Ruimte, is rekening gehouden met een groen karakter. Dit zie je terug in de parkeervakken met gras betontegels, zodat er gras kan groeien en het regenwater in de bodem afgevoerd kan worden. Daarnaast komt het groen terug in de erfafscheidingen en de randen van het parkeerterrein.

Naam van het gebouw

Poort 16Hoven

Opdrachtgever

Fullhouse Vastgoed

Architect

Klunder Architecten

Bouwer

Bouw- & Aannemingsbedrijf Gebr. Verschoor B.V.

Omschrijving

In de wijk Park 16hoven dichtbij metro en toegangswegen, staan deze 28 energiezuinige nieuwbouwwoningen met vier slaapkamers.

Terug naar 2021 Vorige 25 / 55 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 2120 weergaven

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Martin Bekker

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C

Ossip van Duivenbode

Little C wint vakjuryprijs én publieksprijs 2021

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op 16 juni in de Kunsthal Rotterdam. Dat gebeurde voor het eerst in de Rotterdam Architectuur Maand, een nieuwe traditie. 

Voor de derde editie op rij zijn publiek en vakjury eensgezind over het allerbeste bouwwerk van Rotterdam.


Little C kon rekenen op grote waardering. ‘De belangrijkste bijdrage ziet de jury in de nieuwe vorm van hoge stedelijke dichtheid die hier is bereikt.’ Een stemmer noemt het  ‘Een bizar goede verdichting’, een ander ‘Hoogbouw met een ziel’.

Er waren twee eervolle vermeldingen. De jury prijst Het Epos omdat hier met de kracht van verbeelding een tijdelijk schoolgebouw is gerealiseerd, voor een lage vierkante meterprijs met grote architectonische kwaliteit.

Maaspoints: Water Woud waardeert de jury als een bijzonder paviljoen voor bezinning en contemplatie met uitzicht op de getijdenrivier


De tweede en de derde plaats van de publieksprijs waren respectievelijk voor Tuin van Noord en Theater Zuidplein. Over Tuin van Noord schreef een stemmer: ’Wanneer je je eenmaal binnen de gevangenismuren begeeft, voelt dat – hoe gek het ook klinkt – heel vrij, maar ook geborgen.’

Over Theater Zuidplein werd geschreven: ‘Het oude theater afgebroken zien worden met pijn in mijn hart, maar wow… het mooiste gebouw van Zuid staat nu in mijn straat!’

De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 is hier terug te kijken.

prijsuitreiking
Prijsuitreiking 2021 Op woensdag 16 juni 2021 werd de Rotterdam Architectuurprijs uitgereikt aan Little C. Voor de derde editie op rij zijn publiek en vakjury eensgezind over het allerbeste bouwwerk van Rotterdam. De feestelijke prijsuitreiking vond dit jaar plaats in de Kunsthal Rotterdam. Deze was ook via een… lees meer >


download het juryrapport
Lijst
 1. WEST507
 2. Up:town
 3. Huis van Inspiratie
 4. De Startmotor
 5. Snelleman- en Vletstraat
 6. Little C
 7. Theater Zuidplein
 8. Machinistenhof
 9. Stadsbouwgroep Overmaat
 10. Samenbouw Overtuin
 11. renovatie Tuinenhoven 6 laag
 12. De Parel van Zuidwijk, Rotterdam
 13. Hotel 171
 14. Fatimaschool
 15. Rotterdam Koningslaan
 16. Rotterdam Ahoy Convention Center
 17. Tuin van Noord
 18. Station Rotterdam Alexander
 19. De Raedt
 20. Op de Hill
 21. Woonhuis aan Schans
 22. Villa Stardust
 23. Sam's Place
 24. Het Poolcafé
 25. Maaspoints: Water Woud
 26. Samenbouw Overture
 27. 17 sociale huurwoningen Rakstraat
 28. Staringbuurt
 29. Rietzoom
 30. Rechthuislaan, Katendrecht
 31. STAR -shl Laboratorium
 32. Upfield kantoor 'the Attic'
 33. Osseweischool
 34. Terbregsehof
 35. Forum Rotterdam
 36. Keilepand
 37. Hospice de Liefde
 38. Daklantaarn Bella Vista
 39. Vorm Kantoor Rotterdam
 40. Huizen met 2 deuren
 41. De Gevangeniskapel
 42. De Wasserij
 43. Singelpand Nieuw Crooswijk
 44. Het Epos
 45. The Muse
vakjury 2021
Oana Bogdan (juryvoorzitter) Oana Bogdan (juryvoorzitter): ‘Het ontwerp van de gebouwde omgeving is geen eenzame daad van creativiteit, maar een co-creatieve daad waarbij de maatschappij, de gemeenschappen, de politiek, de economie en de technologie betrokken zijn. Samen maken we de stad. Een dubbele architectuurprijs - een … Lees meer > Nyasha Harper-Michon Nyasha Harper-Michon: ‘Rotterdam is de thuisbasis van wat ik "Archtivistische" architectuur noem. Gedurfd, innovatief en altijd met de intentie om een positieve impact te hebben op de gebouwde omgeving en de samenleving.’ Nyasha Harper-Michon is een creatieve en strategische denker die gedijt… Lees meer > Tobias Verhoeven Tobias Verhoeven: ‘Zaken als verdichting, het binden van verschillende doelgroepen aan de stad, het mengen van functies, innovatieve mobiliteit en het ‘vergroenen’ van de stad motiveren mij enorm’.Tobias Verhoeven is directeur bij Synchroon. De directie van Synchroon is driekoppig, waarbij… Lees meer > Femke Feenstra Femke Feenstra: ‘Onderdeel blijven van de samenleving in elke fase van het leven en het ontwikkelen van positieve toekomstige leefomgevingen is van essentieel belang. Wat maakt een huis een thuis? Hoe kan de leefomgeving bijdragen aan een gezonde, maatschappelijke leefstijl van mensen. Ik vind… Lees meer > Bert Dirrix Bert Dirrix: ‘Met de huidige intensivering van de stedelijke vorm gaat mijn aandacht vooral naar een architectuur die spreekt door toewijding en zeggingskracht.’ Bert Dirrix is oprichter en mededirecteur van diederendirrix architectuur en stedenbouw, een Eindhovens bureau met wortels die… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger