Renske van der Stoep
Renske van der Stoep startte in september 2018 het architectenbureau ROFFAA. Vanaf 1998 werkte ze bij MVRDV, Inbo, Ector Hoogstad en was Partner bij KCAP Architects&Planners.
Met ROFFAA ontwerpt ze betekenisvolle architectuur die een positieve spin-off heeft op haar gebruikers en context. Betekenisvol omdat elk project, zelfs op de kleinste schaal, actief een bijdrage kan leveren aan een groter belang, denk daarbij aan het toepassen van nieuwe technologieën en materialen tot aan het anticiperen op toekomstige veranderingen.
Daarnaast is ze sinds juni 2018 Hoofd van het Masterprogramma Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Met de academie zoekt ze samenwerkingen op met de praktijk om drijfkrachtige architecten op te leiden die een relevante bijdrage kunnen leveren in de steeds complexer wordende context.
“Rotterdam is de stad waar ik nu 20 jaar woon en werk. Ik heb Rotterdam zien ontwikkelen van een stad met een negatief imago, waar ik zelf eigenlijk niet wilde wonen tot een hele positieve populaire stad. Vanuit die context, met een ongelofelijke rijkdom aan culturen en nationaliteiten, werk ik met veel plezier aan projecten in Nederland en daarbuiten.”
Delen
Renske van der Stoep
Renske van der Stoep startte in september 2018 het architectenbureau ROFFAA. Vanaf 1998 werkte ze bij MVRDV, Inbo, Ector Hoogstad en was Partner bij KCAP Architects&Planners. Met ROFFAA ontwerpt ze betekenisvolle architectuur die een positieve spin-off heeft op haar gebruikers en context. Betekenisvol omdat elk project, zelfs op de kleinste schaal, actief een bijdrage kan leveren aan een groter belang, denk daarbij aan het toepassen van nieuwe technologieën en materialen tot aan het anticiperen op toekomstige veranderingen.Daarnaast is ze sinds juni 2018 Hoofd van het Masterprogramma Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Met de academie zoekt ze samenwerkingen op met de praktijk om drijfkrachtige architecten op te leiden die een relevante bijdrage kunnen leveren in de steeds complexer wordende context. “Rotterdam is de stad waar ik nu 20 jaar woon en werk. Ik heb Rotterdam zien ontwikkelen van een stad met een negatief imago, waar ik zelf eigenlijk niet wilde wonen tot een hele positieve populaire stad. Vanuit die context, met een ongelofelijke rijkdom aan culturen en nationaliteiten, werk ik met veel plezier aan projecten in Nederland en daarbuiten.”