JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Huis aan de Maas

Op de kop van de Müllerpier, vlakbij het Lloydkwartier en de Euromast, is in het kader van het zelfbouw project Create@Müllerpier een stoer en open gezinshuis gebouwd op een prachtlocatie aan de Maas met vrij uitzicht over het water.

Op basis van een kavelpaspoort opgesteld door supervisor KCAP, waarbij onder andere een inpandige garage voor 2 auto’s als voorwaarde werd gesteld, is een split-level woning ontworpen die zich zoveel mogelijk richt op de Maas en de kade.

Direct aan de voortuin grenst de tuinkamer die via brede, witte tribunetrappen in verbinding staat met de keuken, de woonkamer en het atelier. Het atelier grenst op haar beurt weer aan een groene daktuin (in wording). Zowel vanaf de eettafel in de keuken, de bank in de woonkamer als de werktafel in het atelier is er spectaculair zicht op de voorbij varende schepen.

Voorbij de atelier ruimte overspant een massief stalen trap de woning in de dwarsrichting en wordt de woning meer privé: hier bevinden zich de slaapkamers en de badkamers. De doorvalbeveiliging wordt aan een zijde gewaarborgd door RVS staalkabels langs de trap die in 1x de hoogte overbruggen van het atelier tot de bovenste verdieping: de toegang naar de verdiept liggende groene daktuin (in wording) met volop uitzicht, maar waar de wind geen vrij spel heeft.

Door het open ontwerp van de stalen trap, de split-level die hier doorgezet wordt en de transparante doorvalbeveiliging, blijven in het bovenste deel van het huis eindeloos veel zichtlijnen bestaan.
Ook in de privé vertrekken is zicht op de Maas uitgangspunt gebleven. De slaapkamers aan de voorzijde hebben grote ramen aan de Maaszijde en vanuit het bad kan men cruise-schepen voorbij zien varen. Zelfs vanuit de kinderkamer en de badkamer aan de achterzijde van de woning blijft het water zichtbaar … zij het dat medewerking verleend moet worden door een ander gezinslid om een kamerdeur open te zetten.

De grote vensters in het huis bieden uitzicht naar buiten, maar laten ook veel licht naar binnen. Door de schoorsteenwerking van de vide met de open stalen trap kan de warmte echter makkelijk weg en wordt het nooit te warm in de woning. De groene daktuinen die binnenkort op de dakterrassen worden aangelegd maken het binnenklimaat nog prettiger en zorgen voor een waterbuffering op het dak.

De gebruikte materialen in de woning zijn puur: de basis is wit en het beton is in zicht gelaten. De trappen zijn of wit of van massief, blank gelakt staal. Alle natte ruimtes zijn met verschillende kleuren Bisazza tegels betegeld, maar omdat deze ruimtes zich (meestal) achter gesloten, witte deuren bevinden wordt het nooit te druk. Kasten zijn op maat gemaakt voor het huis en uitgevoerd in pools grenen of door en door gekleurd MDF.

Naam van het gebouw

Huis aan de Maas

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Studio Marco Vermeulen & Studio Joyce Langezaal

Bouwer

Bouwkundig adviseur: 01-10 Architecten | Bouw: VHR Bouw, Rotterdam | Interieurbouw: Ode aan de Vloer / M. vander Meer en Zoon / Bart Cuppens / Verberne bouw + meubel / Aad Jongkind

Omschrijving

Ontwerpers bouwden hun eigen luchtige en ruime split-level woning op de kop van de Müllerpier, met een beeldbepalende stalen trap in het hart en riant uitzicht over de Maas.

Terug naar 2018 Vorige 1 / 59 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 3340 weergaven

Erasmus MC

Rob van Esch

Erasmus MC

Ossip van Duivenbode

Erasmus MC

Gerard van Beek

Erasmus MC

Ossip van Duivenbode

Erasmus MC

Rob van Esch

Erasmus MC

Rob van Esch

Erasmus MC

Ossip van Duivenbode

Erasmus MC

Rob van Esch

Erasmus MC winnaar van de vakjuryprijs én de publieksprijs 2018!

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op 19 december 2018 in de Burgerzaal van het stadhuis van Rotterdam.

Zowel bij de vakjury als bij het grote publiek kon Erasmus MC rekenen op grote waardering als een veelzijdig en geavanceerd project. ‘Erasmus MC bewijst dat een gebouw van 217.000 m2 met 13.500 medewerkers en 40.500 patiënten per jaar waar 20 procent van alle academische zorg in Nederland wordt verleend, meer is dan een complexe puzzel. Het gebouw ademt in alle aspecten menselijkheid uit en reikt de hand naar Rotterdam.’

De vakjury bekroonde De Valkenier en Zwemcentrum Rotterdam beide met een eervolle vermelding.

De tweede en derde plaats van de publieksprijs gingen respectievelijk naar VMBO Melanchthon en Pakhuismeesteren.

prijsuitreiking
Prijsuitreiking 2018 Op woensdag 19 december 2018 werd de Rotterdam Architectuurprijs 2018 uitgereikt. Het Erasmus MC sleepte zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht. De juryprijs Erasmus MC bewijst dat een gebouw van 217.000m2 met 13.500 medewerkers en 40.500 patiënten per jaar waar 20 procent van alle… lees meer >
juryrapport
Lijst
 1. Huis aan de Maas
 2. Putsebocht
 3. Patio Villa SE
 4. New York HerLofts
 5. Pakhuismeesteren
 6. Müllerhuis
 7. Helden van de Ruyter
 8. KAAPVAARDER
 9. Hudson's Bay Rotterdam
 10. Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam
 11. MM25
 12. Erasmus MC
 13. Woonhuis M+E
 14. Energieke woning Müllerpier
 15. Maxi House
 16. Huis F&M
 17. Zwemcentrum Rotterdam
 18. De Nieuwe Binnenweg
 19. Woonhuis Ates-Mobach
 20. Trainingscomplex Feyenoord 1908
 21. House 1
 22. Biobased Eco Kaswoning
 23. Sportcomplex Olympia
 24. Hogeschool Rotterdam Business School
 25. Transformatie Coolhaven 96-98
 26. City Hub
 27. Multifunctioneel gebouw Basis
 28. Blaak House
 29. Boston & Seattle
 30. WijkSportVoorziening Bonte Koe
 31. Woonhuis Dalmeijer
 32. De Hoek
 33. Vernieuwing van De Valkenier in Vreewijk
 34. 3 flats Mathenesserweg Rotterdam
 35. Prachtig Kralingen
 36. PatioHouse
 37. VMBO Melanchthon Rotterdam
 38. Nieuwbouw kantoor en ADR-opslag Marine Care
 39. De Lijnbaan
 40. Woonhuis K+R
 41. Belevenisboerderij Schieveen
 42. RDM | VertiDrive in de Ketelmakerij
 43. Villa H
 44. Müllerpier: lifetime-woningen met een fenomenaal uitzicht
 45. Sterflats - Renovatie De Viervantflat
 46. Work Home - Play Home
 47. Calvin Klein Lijnbaan
 48. West 399
 49. Vier woongebouwen, kop van de Müllerpier
vakjury 2018
Samir Bantal, voorzitter vakjury 2018 Samir Bantal, voorzitter vakjury 2018, is directeur van AMO, de denktank waarmee OMA het architectonische denken buiten de architectuur inzet op gebieden als design, technologie, media en kunst. Hij keerde in 2015 terug bij OMA. Hij had daar al gewerkt tussen 2003 en 2007 aan een reeks projecten… Lees meer > Eva Pfannes Eva Pfannes is directeur van OOZE Architects, Rotterdam. Ze studeerde aan de Stuttgart Art Academy en aan het Bartlett in London. Na te hebben gewerkt bij Zaha Hadid en Maxwan, richtte ze samen met Sylvain Hartenberg OOZE op in 2003.In processen van onderzoek en ontwerp combineert OOZE een verfijnd … Lees meer > Jacob Voorthuis Jacob Voorthuis doceert filosofie van de gebouwde omgeving aan de TU Eindhoven. Hij studeerde af als kunsthistoricus aan de Universiteit van Leiden in 1988 waar hij zich specialiseerde in kunsttheorie en esthetiek. In 1996 verdedigde hij zijn proefschrift waarin hij architectonisch ontwerp en de… Lees meer > Renske van der Stoep Renske van der Stoep startte in september 2018 het architectenbureau ROFFAA. Vanaf 1998 werkte ze bij MVRDV, Inbo, Ector Hoogstad en was Partner bij KCAP Architects&Planners. Met ROFFAA ontwerpt ze betekenisvolle architectuur die een positieve spin-off heeft op haar gebruikers en context.… Lees meer > Bart Schoonderbeek Bart Schoonderbeek is eigenaar en algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch. Hij woont samen met zijn vriendin en vijf kinderen in Arnhem, waar met Industriepark Kleefse Waard het grootste project van Schipper Bosch is gevestigd. Hij is opgeleid als architect aan de beroemde… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger