JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Blokker

Het gebouw werd in de jaren vijftig ontworpen door Kraaijvanger Architecten en vormt het sluitstuk van de drie geschakelde panden aan de Hoogstraat met aan het andere einde Peek & Kloppenburg. De oorspronkelijke indeling met een entresolvloer voldeed niet meer aan de huidige manier van winkelen. Ook de slechte staat van de gevel maakten een grondige renovatie noodzakelijk. Uitgangspunt voor de nieuwe gevel was een gedegen onderzoek naar de oorspronkelijke materialen, kleuren en detaillering. Er is gekozen om de grote puien op de begane grond en eerste verdieping aan de Hoogstraat weer te openen, zodat er ‒ net als bij de Peek & Kloppenburg ‒ meer transparantie op de bovenste verdieping ontstaat. Het gebouw krijgt hierdoor de oorspronkelijke open uitstraling terug.

Naam van het gebouw

Blokker

Opdrachtgever, architect of bouwer

Kraaijvanger

Opdrachtgever

Blokker

Architect

Kraaijvanger

Bouwer

WEBA

Omschrijving

Jaren vijftig winkelpand krijgt upgrade op basis van oorspronkelijke kwaliteiten

Lijst
  1. Blokker

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈