JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Hoogstraat 168 - 172

Drie panden aan de Hoogstraat 168-172 in Rotterdam (Alberda, Klaphaak, Bakker) zijn duurzaam herontwikkeld. Het betreft de transformatie naar een programma dat bestaat uit retail (begane grond en eerste verdieping) en wonen (bovenste drie lagen). Waar de gevels van het wederopbouwensemble zijn behouden – een verfrissende keuze die met enthousiasme werd ontvangen door de erfgoedpartijen en de commissie voor Welstand en Monumenten – voldeed het betoncasco niet meer aan de eisen van de tijd.
Het is in zijn geheel vervangen door een stalen donorskelet dat is samengesteld uit balken en kolommen afkomstig uit andere slooppanden, een primeur in Nederland.

Naam van het gebouw

Hoogstraat 168 - 172

Opdrachtgever

Kroonenberg Groep

Architect

Rijnboutt

Bouwer

Van Alphen

Omschrijving

Voor de transformatie van dit Wederopbouwensemble bleven de gevels behouden terwijl een stalen donorskelet met balken en kolommen afkomstig uit andere slooppanden de basis vormt voor een nieuwe invulling met retail en wonen.

Terug naar bouwer: van alphen Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1184 weergaven
Lijst
  1. Hoogstraat 168 - 172

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger