JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Westersingelbrug

De oude brug over de Westersingel is vervangen door een nieuwe. Deze is uitgesproken hedendaags in zijn materialisering en vormgeving, en past tegelijkertijd goed in zijn romantische groene omgeving. De Westersingel bleef gespaard voor de gevolgen van het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het park langs de singel, een ontwerp in de Engelse landschapstijl van J. D. Zocher, kenmerkt zich door glooiende gazons en bomengroepjes. Rondom bepalen voorname negentiende-eeuwse gebouwen het beeld. De brug is ontworpen als een sieraad voor dit park. De dicht opeen geplaatste balusters werden vervaardigd uit messing en vormen zo een subtiele verwijzing naar de reeks bronzen kunstwerken verderop langs de Westersingel. Met zijn licht gebogen vorm en zorgvuldige bestrating monumentaliseert de brug de oversteek.

Naam van het gebouw

Westersingelbrug

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Architect

Studio Selva + Anouk Vogel landscape architecture

Bouwer

Metaluniek

Omschrijving

Deze nieuwe voetgangersbrug over de Westersingel is ontworpen als een sieraad voor het park en de stad, en toont zo de waarde van zorgvuldige kleine ingrepen.

Terug naar bouwer: metaluniek Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 20010 weergaven
Lijst
  1. Westersingelbrug

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger