JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Hudson's Bay Rotterdam

Het voormalige warenhuis van V&D is intern en extern getransformeerd naar een hedendaags winkelmekka met een transparante en uitnodigende uitstraling.
De openheid, het contact tussen binnen en buiten, de frisse inrichting; het zijn allemaal basisprincipes waarmee elke Hudson’s Bay is vormgegeven en ingericht.

Het pand van Hudson’s Bay in Rotterdam is gelegen op een markante hoek, zeker komende vanuit het verlaagde Beursplein is het een markante verschijningsvorm.
De aanpassingen aan de gevel zijn beperkt geweest, maar hebben wel een grote impact.
De witte huisstijl die HBC hanteert, is bij deze revitalisatie doorgezet in de gevelbekleding die uit verticale witte natuurstenen gevelpanelen bestaat.

Doordat de gevel, die nu met witte natuursteen bekleed is, niet meer met zijn ‘benen’ op de grond staat, zoals dat voorheen met de grijze gevelpanelen wel het geval was, ontstaat een luchtig volume dat boven het maaiveld ‘zweeft’ en daarmee de bezoekers op maaiveldniveau als het ware naar binnen zuigt. De begane grond is zo transparant mogelijk gemaakt om buiten en binnen in elkaar te laten overgaan.
Hiermee wordt duidelijk teruggegrepen naar de historische opbouw, waarbij ook al sprake was van een separate horizontale geleding die gekenmerkt werd door een transparante plint – massa – top.

De inrichting van weleer staat in groot contrast met de frisse aanblik die het interieur nu biedt.
Een consequent doorgevoerd inrichtingsconcept met o.a. nieuwe vloerafwerkingen en moderne vaste inrichtingen is geheel afgestemd op de hedendaagse klant.
De verlaagde systeemplafonds zijn verwijderd ten gunste van het verkrijgen van meer vrije hoogte, waarbij soms de installaties en dekvloer zichtbaar zijn en soms plafondeilanden zijn gecreëerd om zones te markeren.
De inrichting is uitgevoerd met hoogwaardige en kwalitatieve materialen die met aandacht zijn ontworpen. Alle verdiepingen hebben een ware metamorfose ondergaan, met behoud van de centrale vide die alle verdiepingen met elkaar verbindt. Dit wordt versterkt door de grote lichtkoepel in het dak die een grote hoeveelheid daglicht binnenbrengt en de kwaliteit van het winkelen positief beïnvloed.

Naam van het gebouw

Hudson's Bay Rotterdam

Opdrachtgever

Hudson's Bay

Architect

CallisonRTKL - Arcadis

Bouwer

MVRO

Omschrijving

Het voormalige warenhuis van V&D is intern en extern getransformeerd en kreeg een transparante en uitnodigend karakter met een internationale uitstraling. 

Lijst
  1. Hudson's Bay Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈