JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Villa Currie

Dit woonhuis, tot stand gekomen in privaat opdrachtgeverschap, staat op het Leonidasterrein. De opdrachtgevers kozen voor een ultrakort traject. Het ontwerp is binnen drie maanden ontwikkeld en uitgetekend en vervolgens binnen drie maanden gerealiseerd. De opdrachtgevers wilden een persoonlijk huis dat met geïntegreerde kasten en zitjes en zorgvuldig geplaatste grote vensters, tegemoet zou komen aan de wensen en ideeën van hun gezin. Een open trap werd het hart van de plattegrond van deze lichte woning. Rondom zijn de verschillende ruimtes gesitueerd in een open structuur: keuken en woonruimtes op de begane grond, slaapkamers en badkamer op de verdieping. Ook de buitenruimte was van groot belang. Het huis werd diagonaal op de kavel gepositioneerd voor een optimale oriëntatie op de zon. Rondom liggen terrassen op vlonders. Het compacte volume van de woning laat veel ruimte over voor de tuin waarin ook de gewenste ruime buitenberging is gerealiseerd in de vorm van een zeecontainer. De tuin grenst aan het terrein van een besloten zwembad, dat hier ligt als een publiek bewaard Kralings geheim.

 

Naam van het gebouw

Villa Currie

Opdrachtgever

Curtessi & van Riemsdijk

Architect

HP Architecten (Pelle Poizs)

Bouwer

Koelman

Omschrijving

Dit woonhuis op het Leonidasterrein is een eerbetoon aan het gezinsleven van de opdrachtgevers.

Lijst
  1. Villa Currie

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈