JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Timmerhuis

Het Timmerhuis bestaat uit het monumentale Stadstimmerhuis stammend uit 1953 gevat in een nieuwe kubistische structuur van staal en glas. Een compositie van repeterende ‘pixels’, geeft het complex zijn karakteristieke vorm met twee torens, binnenpleinen, uitkragingen en dakterrassen. Het staalskelet biedt ruimte voor kantoren en woningen met grote kolomvrije ruimten en royale dakterrassen. De stapeling van ‘pixels’ draagt bij aan het comfort doordat windhinder en slagschaduwen beperkt blijven. Met zijn doorzichten, visuele verbindingen en gradaties van transparantie gaat het Timmerhuis aan alle zijden een relatie aan met de stedelijke omgeving. Naast kantoren en woningen biedt het onderdak aan Museum Rotterdam, retail, horeca en parkeren. De stadhuisstraat, tussen stadhuis en postkantoor, wordt doorgezet als symmetrieas in het Timmerhuis en vormt een royale, publieke passage die ruimte biedt voor culturele en maatschappelijke programmering.

Naam van het gebouw

Timmerhuis

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Architect

OMA (Office for Metropolitan Architecture)

Bouwer

Heijmans

Omschrijving

Het monumentale Stadstimmerhuis werd gevat in een kubistische structuur met rumte voor publieksfuncties en wonen. Tevens een eigenzinnige toevoeging aan de skyline van Rotterdam.

Terug naar bouwer: heijmans Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 32273 weergaven
Lijst
  1. Timmerhuis
  2. Vancouver

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger