JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

House 1

Het ontwerp van House 1 is geïnspireerd op de liberale theorieën van Lina Bo Bardi en Aldo van Eyck. Drie vormgevingsprincipes vormen de basis van het ontwerp: de keuken als kloppend hart, openheid door de horizontale en verticale verbindingen en zichtbare constructie versus tastbare texturen. Het huis, dat uitkijkt op een typisch Nederlands polderlandschap, bestaat uit een zware voet met daarop een asymmetrisch houten volume. Het huis staat in lijn met het langgerekte perceel, waardoor er rondom ruimte is voor terrassen en een tuin. De drie belangrijkste materialen die in de gevel worden gebruikt – grove krabpleister, western red cedar latten en lichtgrijze bakstenen – werken perfect samen in het definiëren en verenigen van de verschillende delen van het huis. De schoorsteen heeft een buiten- en binnenhaard en verbindt het tuinterras met de ruime leefkeuken.

Naam van het gebouw

House 1

Opdrachtgever

Familie de Graaf

Architect

Namelok

Bouwer

Damsteegt, IBZ

Omschrijving

Sober en elegant woonhuis dat zich schikt rond een rechthoekige schoorsteen en in zijn vormgeving en materialen lijkt te refereren aan internationale voorbeelden.

Terug naar architect: namelok Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 2298 weergaven
Lijst
  1. House 1

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger