JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Belevenisboerderij Schieveen

Verbouw van een erf en koeienstal tot horeca en informatiecentrum Natuurmonumenten, Rotterdam

In de Noordrand van Rotterdam komt een nieuw natuur en recreatiegebied met als verbindende rode draad het Polderpad. Als onderdeel van onze opdracht voor programmering, participatie en vormgeving van dit pad stuitten wij op een oud boerenerf aan de rand van polder Schieveen. Het Polderpad ging er in een bocht omheen, terwijl het pand in bezit was van de gemeente. In samenwerking met de vereniging Natuurmonumenten en de Rotterdamse schapenboer Martin Oosthoek hebben we op dit erf de Belevenisboerderij Schieveen ontwikkeld.
Het low-budget plan is gemaakt op basis van de bestaande aanwezige kwaliteiten en goedkope en hergebruikte materialen. Opdrachtgever Natuurmonumenten had een grote groep vrijwilligers die graag aan de slag wilden. Zo werden wij niet alleen de architect maar ook de aannemer en uitvoerder van dit project. Samen met de vrijwilligers werd de bouw een feestje. Een timmerman, electriciën en loodgieter zorgden voor vakwerk. Gaandeweg sloten enkele asielzoekers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan. Vele vrolijke (on)handige handen maakten samen met ons het werk licht en het project werd gaandeweg hún eigen project. Met kaasplanken, strobalen en fruitkisten hebben we met zijn allen een sociaal & low-budget project gerealiseerd waar iedereen trots op is: opdrachtgevers, architect én alle vrijwilligers.

Naam van het gebouw

Belevenisboerderij Schieveen

Opdrachtgever

Natuurmonumenten / Oosthoek landschapsbeheer

Architect

DaF-architecten

Bouwer

Vrijwilligers

Omschrijving

Met de Vereniging Natuurmonumenten en een schapenboer verbouwden de architecten dit boerenerf tot belevenisboerderij op low-budgetbasis en met de hulp van vele vrijwilligers.

Terug naar architect: daf-architecten Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1048 weergaven
Lijst
  1. Belevenisboerderij Schieveen
  2. Bruggen Park Zestienhoven

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger