JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Speeltuin Wikado

De tweehonderd windmolenwieken die jaarlijks worden afgekeurd in Nederland worden grotendeels vernietigd. Met Speeltuin Wikado introduceert 2012Architecten een mogelijkheid voor hergebruik van deze enorme kunststof/glasvezel elementen. Uitgangspunt voor de nieuwe inrichting waren (her)bruikbare elementen van de voormalige speeltuin op deze plek, zoals bomen en een centrale betonplaat als voetbalveld. De nieuwe speeltuin biedt een speellabyrint, opgebouwd uit het materiaal van vijf windmolenwieken. Rond het voetbalveld staan vier speeltorens waartussen netten zijn gespannen om in te klimmen en om als vangnet te dienen. Horizontale speelelementen markeren de verschillende spelzones voor peuters en oudere kinderen, en rustige en wilde activiteiten.

Naam van het gebouw

Speeltuin Wikado

Opdrachtgever, architect of bouwer

2012Architecten (nu: Superuse Studios)

Opdrachtgever

Stichting Kinderparadijs Meidoorn

Architect

2012Architecten (nu: Superuse Studios)

Bouwer

Gebr. Kraaijeveld

Omschrijving

Speeltuin met opmerkelijke hergebruik van windmolenwieken

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2011

Op 21 december 2011 werd de Rotterdam Architectuurprijs uitgereikt. Het RandstadRailstation Blijdorp ontving de vakjuryprijs en de publieksprijs ging naar het BP Raffinaderijkantoor.


2011 stond in het teken van utiliteit. De genomineerde projecten creëren niet alleen nieuwe ruimte binnenin de gebouwen maar ook daarbuiten. Het werkgebouw aan de Boomgaardsstraat zorgt voor een interessante verdichting van de binnenstad door de inzet van luchtrechten. Het Melanchton College manifesteert zich als een elegante, nieuwe poortwachter voor de wijk Spangen. Brede school ’t Huys te Krooswijck creëert voor Nieuw Crooswijk een nieuw publiek domein dat vertrouwd aanvoelt. BP Raffinaderijkantoor schept in de havens zijn eigen plek, ingebed in het havenlandschap, en RandstadRailstation Blijdorp vormt een nieuwe Randstedelijke toegangspoort tot de stad.

prijsuitreiking
Prijsuitreiking 2011 Op 21 december 2011 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Rotterdam Architectuurprijs 2011 in het Stadhuis van Rotterdam met als thema Utiliteitsbouw. Aryan Sikkema, voormalig directeur Bouw van de Universiteit Utrecht en voorzitter van de vakjury, reikte de juryprijs uit aan het team van… lees meer >
Lijst
 1. Chinese kerk
 2. Uitbreiding Topsportcentrum Rotterdam
 3. BP Raffinaderijkantoor
 4. Museumpark Parkeergarage
 5. VV Hilligersberg
 6. Paviljoen Singeldingen
 7. Vancouver
 8. Maastoren
 9. Sportpaviljoen Zestienhoven
 10. Speeltuin Wikado
 11. Kantoorvilla Brainpark III
 12. Melanchton College
 13. Zorgboulevard Rotterdam
 14. Stadspodium
 15. Port City III
 16. Tramremise
 17. Kindcluster 2
 18. ’t Huys te Krooswijck
 19. Werkgebouw Boomgaardsstraat
 20. RandstadRailstation Blijdorp
 21. Melanchton College

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈