JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Paviljoen Singeldingen

Stichting Singeldingen, een bewonersinitiatief, manifesteerde zich in 2009 voor het eerst in het Heemraadspark. Met de toenmalige loempiakar als uitvalsbasis werden allerlei activiteiten georganiseerd en de plek ontwikkelde zich tot populaire pleisterplaats om te voetballen, te picknicken en koffie te drinken. Sinds 2011 beschikt Singeldingen over een eigen paviljoen dat tijdens het zomerseizoen geplaatst wordt. In dichte toestand refereert het aan de klassieke parkkiosk, als de kleppen aan beide zijden geopend krijgt het paviljoen een huiselijke uitstraling. In de kleppen is een sierlijk hekpatroon gelaserd, dat ’s nachts van binnenuit groen oplicht. De kiosk geeft de openbare ruimte van het Heemraadspark een nieuwe dimensie met een subtiel evenwicht tussen toe-eigening en openbaarheid.

Naam van het gebouw

Paviljoen Singeldingen

Opdrachtgever, architect of bouwer

SUB office

Opdrachtgever

Stichting Singeldingen

Architect

SUB office

Bouwer

Huis-hout, Lens, Duurt en Co.

Omschrijving

Elegante parkkiosk verrijkt publieke dimensie

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

BP Raffinaderijkantoor

Fotograaf: Frank Hanswijk

RandstadRailstation Blijdorp

Fotograaf: Frank Hanswijk

Winnaars Rotterdam Architectuurprijs 2011

Op 21 december 2011 werd de Rotterdam Architectuurprijs uitgereikt. Het RandstadRailstation Blijdorp ontving de vakjuryprijs en de publieksprijs ging naar het BP Raffinaderijkantoor.


2011 stond in het teken van utiliteit. De genomineerde projecten creëren niet alleen nieuwe ruimte binnenin de gebouwen maar ook daarbuiten. Het werkgebouw aan de Boomgaardsstraat zorgt voor een interessante verdichting van de binnenstad door de inzet van luchtrechten. Het Melanchton College manifesteert zich als een elegante, nieuwe poortwachter voor de wijk Spangen. Brede school ’t Huys te Krooswijck creëert voor Nieuw Crooswijk een nieuw publiek domein dat vertrouwd aanvoelt. BP Raffinaderijkantoor schept in de havens zijn eigen plek, ingebed in het havenlandschap, en RandstadRailstation Blijdorp vormt een nieuwe Randstedelijke toegangspoort tot de stad.

prijsuitreiking
Prijsuitreiking 2011 Op 21 december 2011 vond de feestelijke uitreiking plaats van de Rotterdam Architectuurprijs 2011 in het Stadhuis van Rotterdam met als thema Utiliteitsbouw. Aryan Sikkema, voormalig directeur Bouw van de Universiteit Utrecht en voorzitter van de vakjury, reikte de juryprijs uit aan het team van… lees meer >
Lijst
 1. Chinese kerk
 2. Uitbreiding Topsportcentrum Rotterdam
 3. BP Raffinaderijkantoor
 4. Museumpark Parkeergarage
 5. VV Hilligersberg
 6. Paviljoen Singeldingen
 7. Vancouver
 8. Maastoren
 9. Sportpaviljoen Zestienhoven
 10. Speeltuin Wikado
 11. Kantoorvilla Brainpark III
 12. Melanchton College
 13. Zorgboulevard Rotterdam
 14. Stadspodium
 15. Port City III
 16. Tramremise
 17. Kindcluster 2
 18. ’t Huys te Krooswijck
 19. Werkgebouw Boomgaardsstraat
 20. RandstadRailstation Blijdorp
 21. Melanchton College

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈