JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Noordsingel 250

De Noordsingel kan rustig een fenomeen worden genoemd, als we het hebben over Rotterdamse straten. Deze schilderachtige groene laan in het oude Noorden staat omringd met statige gebouwen die de rijke geschiedenis van de stad weerspiegelen, en tegelijkertijd is het een geliefde plek voor bewoners en bezoekers om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Paul de Ruiter Architects ontwierp in opdracht van Sipkema beheer een statig maar eigentijds appartementencomplex, voortbordurend op de visie om een naoorlogs kantoorpand en verouderd woonblok te transformeren tot hoogwaardige eigentijdse appartementen. Het oorspronkelijk plan van het transformeren van de bestaande gebouwen bleek uit grondig onderzoek niet haalbaar vanwege ongeschikte constructie, dus werd besloten tot volledige nieuwbouw. Het resultaat? Noordsingel 250, een elegant woongebouw dat nu schittert aan een van de groenste lanen van Rotterdam.

Met Noordsingel 250 voegt Paul de Ruiter Architects een nieuw icoon toe aan deze beroemde Rotterdamse straat. Met in totaal 57 middeldure en dure huurwoningen, variërend van compacte stadsappartementen en twee-laagse townhouses tot riante penthouses, biedt het appartementencomplex een diversiteit die de Rotterdamse gemeenschap - en die van het Oude Noorden in het bijzonder - aantrekt en ondersteunt, van jonge starters en gezinnen tot gepensioneerden, op zoek naar ruimte en comfort. Dit draagt bij aan de sociale dynamiek en het gemeenschapsgevoel van de wijk, terwijl het ook de leefbaarheid en diversiteit van de buurt bevordert.

Naam van het gebouw

Noordsingel 250

Opdrachtgever

Sipkema Beheer b.v.

Architect

Paul de Ruiter Architects

Bouwer

BIK Bouw b.v.

Omschrijving

Toen transformatie van bestaande bouw niet haalbaar bleek, verrees aan de Noordsingel dit rijk gelede appartementengebouw dat bijdraagt aan het straatbeeld.

Terug naar prijs 2024 Vorige 24 / 45 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 526 weergaven
Lijst
 1. Olympia College Rotterdam
 2. Witte Panden Noord
 3. De Nieuwe Sluis
 4. Prinsessenflats
 5. Nieuw Kralingen
 6. Havenkwartier
 7. Pluimveeverblijf De Blijde Wei
 8. Vlietpark
 9. Beauty&Designlab
 10. Grondstoffenstation Afrikaanderplein
 11. De Hoekstee
 12. Vitro - Glashaven
 13. Hogeschool Rotterdam Business School
 14. Palladio
 15. Paviljoen Westerkade
 16. Trappenhuis
 17. vrijeschool Vredehof
 18. Landgoed de Hoven
 19. Noordsingel 250
 20. Nieuwbouw en Renovatie van Multifunctionele Bedrijfshuisvesting Aldowa
 21. Drijvend Festivalhart Rotterdam Architectuurmaand
 22. Dakterras Noordereiland Rotterdam
 23. Wonen aan de Westblaak
 24. Metrostation Strand
 25. Gooilandsingel en Annie MG Schmidtplein
 26. Overhoeks
 27. Salix
 28. The Lobby
 29. Diepeveen
 30. De Grote Kreek
 31. Noorderboulevard
 32. Nieuw Crooswijk
 33. NIO House Rotterdam
 34. Parkrand, Rotterdam Zestienhoven
 35. obs De Plevier
 36. De Kleine Burg
 37. Roseknoop
 38. Kindcentrum Shri Saraswatie Rotterdam
 39. Babel
vakjury Prijs 2024
Carien Van Hoogevest Carien Van Hoogevest: ‘‘Alles van waarde is weerloos.’ Deze dichtregel van Lucebert (1924 – 1994) staat sinds 1978 in neonletters op het voormalige kantoorgebouw van de verzekeringsmaatschappij Nieuw Rotterdam (tegenover station Blaak), naar idee van kunstenaar Toni Burgering. Ik gebruikte… Lees meer > Raoul Vleugels Raoul Vleugels: ‘Om systeemverandering te bewerkstelligen heeft de architect een diepe betrokkenheid met de (Rotterdamse) gemeenschap nodig. De vraag blijft: betrekken we een gemeenschap door principes op te leggen, of door te verleiden met een poëtische notie van een nieuwe… Lees meer > Karo van Dongen Karo van Dongen: ‘Nieuwbouw hoort in mijn ogen een zekere schoonheid te hebben. Schoonheid blijkt daarbij overigens niet alleen uit de architectonische kwaliteit, maar ook uit zaken als oog voor inpassing in de omgeving, praktisch gebruik, duurzaamheid in de brede zin van het woord en een ruimte … Lees meer > Pınar Balat Pınar Balat: ‘Iedereen heeft recht op een kwalitatieve leefomgeving die hun sociaal en persoonlijke ontwikkeling ondersteunt.’ ­Pınar Balat is een architect en stedenbouwkundige gebaseerd in Amsterdam. Voordat ze afstudeerde als architect aan de TU Delft, haalde ze haar Bachelorsdiploma in … Lees meer > Maike van Stiphout Maike van Stiphout (juryvoorzitter): ‘Bouwen voor biodiversiteit vergroot de kwaliteit van leven voor alles wat leeft.’ Maike van Stiphout studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Universiteit van Wageningen en het Royal Melbourne Institute of Technology in Melbourne. Ze richtte DS… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger