JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

The Lobby

Crystal House, een geliefde architectonische blikvanger in het hart van het stadscentrum van Rotterdam, heeft een adembenemende transformatie ondergaan en is nu “The Lobby” geworden. Hoewel het niet officieel geclassificeerd is als een historisch monument, neemt dit iconische gebouw een prominente plaats in binnen het moderne architecturale erfgoed van de stad.
Als onderdeel van het voortdurende stedelijke revitaliseringsinitiatief, is The Lobby naar voren gekomen als een baken van transparantie, toegankelijkheid en levendige ervaringen op meerdere niveaus. De begane grond is opnieuw ontworpen als een open en uitnodigend voetstuk, dat naadloos de kloof overbrugt tussen het interieur en exterieur, en daarmee opnieuw de exclusieve status van Kruiskade als een top winkelbestemming bevestigt.
Verspreid door The Lobby zijn hoogwaardige winkel- en eetgelegenheden te vinden, met als hoogtepunt een restaurant en tuin op het dak dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt en daarmee een oase creëert te midden van de stedelijke drukte.
Boven de levendige straten staat een gestroomlijnde, nieuwe structuur gehuld in natuursteen, trots en statig. Zijn uitgestrekte ramen bieden boeiende uitzichten op het bruisende straatleven beneden, terwijl een prachtige, glazen overkapping het gebouw bekroont, wat bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht.

Naam van het gebouw

The Lobby

Opdrachtgever

Manhave Vastgoed

Architect

KAAN Architecten

Bouwer

Van Waning

Omschrijving

Transformatie van markant naoorlogs bouwwerk tot binnenstedelijk complex met winkels, eetgelegenheden en een daktuin met panoramisch uitzicht.

Terug naar prijs 2024 Vorige 34 / 45 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1868 weergaven
Lijst
 1. Olympia College Rotterdam
 2. Witte Panden Noord
 3. De Nieuwe Sluis
 4. Prinsessenflats
 5. Nieuw Kralingen
 6. Havenkwartier
 7. Pluimveeverblijf De Blijde Wei
 8. Vlietpark
 9. Beauty&Designlab
 10. Grondstoffenstation Afrikaanderplein
 11. De Hoekstee
 12. Vitro - Glashaven
 13. Hogeschool Rotterdam Business School
 14. Palladio
 15. Paviljoen Westerkade
 16. Trappenhuis
 17. vrijeschool Vredehof
 18. Landgoed de Hoven
 19. Noordsingel 250
 20. Nieuwbouw en Renovatie van Multifunctionele Bedrijfshuisvesting Aldowa
 21. Drijvend Festivalhart Rotterdam Architectuurmaand
 22. Dakterras Noordereiland Rotterdam
 23. Wonen aan de Westblaak
 24. Metrostation Strand
 25. Gooilandsingel en Annie MG Schmidtplein
 26. Overhoeks
 27. Salix
 28. The Lobby
 29. Diepeveen
 30. De Grote Kreek
 31. Noorderboulevard
 32. Nieuw Crooswijk
 33. NIO House Rotterdam
 34. Parkrand, Rotterdam Zestienhoven
 35. obs De Plevier
 36. De Kleine Burg
 37. Roseknoop
 38. Kindcentrum Shri Saraswatie Rotterdam
 39. Babel
vakjury Prijs 2024
Carien Van Hoogevest Carien Van Hoogevest: ‘‘Alles van waarde is weerloos.’ Deze dichtregel van Lucebert (1924 – 1994) staat sinds 1978 in neonletters op het voormalige kantoorgebouw van de verzekeringsmaatschappij Nieuw Rotterdam (tegenover station Blaak), naar idee van kunstenaar Toni Burgering. Ik gebruikte… Lees meer > Raoul Vleugels Raoul Vleugels: ‘Om systeemverandering te bewerkstelligen heeft de architect een diepe betrokkenheid met de (Rotterdamse) gemeenschap nodig. De vraag blijft: betrekken we een gemeenschap door principes op te leggen, of door te verleiden met een poëtische notie van een nieuwe… Lees meer > Karo van Dongen Karo van Dongen: ‘Nieuwbouw hoort in mijn ogen een zekere schoonheid te hebben. Schoonheid blijkt daarbij overigens niet alleen uit de architectonische kwaliteit, maar ook uit zaken als oog voor inpassing in de omgeving, praktisch gebruik, duurzaamheid in de brede zin van het woord en een ruimte … Lees meer > Pınar Balat Pınar Balat: ‘Iedereen heeft recht op een kwalitatieve leefomgeving die hun sociaal en persoonlijke ontwikkeling ondersteunt.’ ­Pınar Balat is een architect en stedenbouwkundige gebaseerd in Amsterdam. Voordat ze afstudeerde als architect aan de TU Delft, haalde ze haar Bachelorsdiploma in … Lees meer > Maike van Stiphout Maike van Stiphout (juryvoorzitter): ‘Bouwen voor biodiversiteit vergroot de kwaliteit van leven voor alles wat leeft.’ Maike van Stiphout studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Universiteit van Wageningen en het Royal Melbourne Institute of Technology in Melbourne. Ze richtte DS… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger