JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Shelley Long

Shelley Long: ‘De complexe realiteit van de gebouwde omgeving zal de komende eeuw in het teken staan van grootschalige verstedelijking, de voortdurende effecten van colonisatie en globalisatie, snelle digitalisering, de klimaatcrisis, stijgende zeewaterspiegels en onzekere ontwikkelingen op het gebied van milieu. De infrastructurele oplossingen moeten de gelaagde vloeiende aders van onze steden, plattelandsgebieden en wateren worden. Die vragen om een systemische aanpak met gelijke delen pragmatisme en voorstellingsvermogen, nieuwe technologie en oud vakmanschap, wetenschap en kunst.’ (Topos curated by West 8: Infrastructures, 2021) 

Shelley Long is een Canadese landschapsarchitect werkzaam bij West 8 urban design & landscape architecture. Ze studeerde Environmental Design aan de University of British Columbia, Vancouver en Landscape Architecture aan de University of Toronto. Haar ontwerpende onderzoek focust op hoe het landschap onze rol als mens in de natuur, en onze nationale identiteit bemiddelt en beïnvloedt.  Na 5 jaar gewerkt te hebben als landschapsarchitect en ontwerp-tutor in Vancouver, verhuisde Shelley naar Nederland vanwege haar interesse in systemische ontwerp, infrastructuur en de verhouding tussen mensen en hun landschap. Sinds 2018 leidt ze complexe internationale projecten vanuit het multiculturele Rotterdamse bureau, dat al 35 jaren aan de oevers van de Nieuwe Maas gevestigd is. Haar portefeuille is gericht op lange-termijn opdrachtgevers en legacy-projecten van West 8 zoals het Toronto Central Waterfront, Schiphol Airport en Jubilee Gardens in Londen.  

Terug naar prijs 2023 Vorige 3 / 43 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 38 weergaven

Terpwoning Rotterdam

Sebastian van Damme

Rotterdam Rooftop Walk

Ossip van Duivenbode

Gamma Noorderhelling

SYNRG_Architects

Basisschool Het Open Venster

Gerard van Beek Fotografie

Burgemeester Roosstraat

Ossip van Duivenbode

Havenlofts

Nancy Valies

De vakjury van 2023 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Ninke Happel met Mohamed Baba, Shelley Long, Lyongo Juliana en Veerle Alkemade.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maken daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een projectbezoek wijst de jury een winnaar aan. De motivaties, observaties en bevindingen zullen worden toegelicht tijdens de prijsuitreiking en in het essay dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 3 april wordt de juryselectie bekend gemaakt. Tot en met 24 april kan het publiek stemmen op de tien projecten uit deze juryselectie.

Lijst
  1. Garage Loft Delfshaven
  2. Gouverneblok
  3. Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein
  4. Van der Hilstblok
  5. Burgemeester Roosstraat
  6. Les Beaux Jours
  7. Getijdenpark Eiland van Brienenoord
  8. HPC Charlois
  9. CasaNova
  10. Rotterdam Rooftop Walk
  11. CPO Stampioenstraat
  12. Curves, colours and cutouts
  13. Fridtjof Nansenschool
  14. De Boezem
  15. Havenlofts
  16. Gamma Noorderhelling
  17. Het Podium
  18. The Hudsons, Rotterdam
  19. 's-Gravendijkwal 130 - 132
  20. Terpwoning Rotterdam
  21. Groen/blauw dak De Doelen
  22. HAavn
  23. Kop van Noord Fase 4
  24. Roaring seventies
  25. Eden District
  26. Strand Noord Nesselande
  27. Woningen Parkbuurt
  28. De Zalmhaven
  29. Basisschool Het Open Venster
  30. Albert Schweitzerschool, Rotterdam
  31. Sports Building
  32. OurDomain
  33. De Driehoek
  34. Cooltoren
  35. Zuider Gymnasium
  36. De Houten Kop
  37. Langeveld Building
  38. Baumannkerk
vakjury Prijs 2023
Ninke Happel Ninke Happel (juryvoorzitter): “Architecten zijn bij uitstek in staat om buiten de gevestigde kaders te zoeken naar vernieuwing en opschoning van de bouw- en ontwikkelwereld zodat deze inclusiever, interessanter en nietsonttrekkend kan worden. Ik ben nieuwsgierig naar inzendingen waarbij goede… Lees meer > Mohamed Baba Mohamed Baba: ‘Wat voor stad willen we bouwen en achterlaten, zodat mensen goed, betaalbaar en fijn kunnen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen? Sociale cohesie en leefbare wijken staan of vallen met het ambacht van architectuur.’ Mohamed Baba heeft een brede ervaring op het gebied van wonen … Lees meer > Shelley Long Shelley Long: ‘De complexe realiteit van de gebouwde omgeving zal de komende eeuw in het teken staan van grootschalige verstedelijking, de voortdurende effecten van colonisatie en globalisatie, snelle digitalisering, de klimaatcrisis, stijgende zeewaterspiegels en onzekere ontwikkelingen op het… Lees meer > Lyongo Juliana Lyongo Juliana: ‘Ik vind dat je als architect een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Met hoogwaardige stedenbouw en architectuur wil ik oplossingen aandragen voor vraagstukken uit de maatschappij.’   Al heel jong wist Lyongo dat hij gebouwen wilde maken. Hij begon zijn opleiding… Lees meer > Veerle Alkemade Veerle Alkemade: “Vergroeiing van architectuurpraktijk met de markt maakt het ingewikkeld om projecten te realiseren die meer opleveren dan enkel financieel rendement. Architectuur kán een bijdrage leveren aan het duurzaam versterken van sociaal-maatschappelijke infrastructuren, maar daarbij is … Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger