JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

's-Gravendijkwal 130 - 132

Dit uit 1882 daterende art deco hoekpand heeft een lange historie met verschillende gebruiksfuncties. Het oorspronkelijke pand bestond uit drie en één bouwlagen. Er is in de loop der jaren tot tweemaal toe een volume op gebouwd. Het pand ligt op een bekende plek op de kruising van de ‘s-Gravendijkwal en de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.
Het pand is herontwikkeld om er aanvankelijk een luxehotel met 42 kamers van te maken, maar de perikelen rondom covid haalde een streep door dit plan. Het opgeleverde plan herbergt vijftien appartementen met energielabel A+ bedoeld voor de starters op de woningmarkt met in een deel van de plint horecagelegenheid.
De verbouw van het pand is in het voorjaar van 2020 van start gegaan waarbij het allereerst voorzien is van nieuwe funderingen en een volledige onderkeldering. Tijdens de transformatie van hotel naar appartementen is voor de leefbaarheid een dakterras aangevraagd. Deze is vanaf de weg niet zichtbaar en in de dakconstructie door ontworpen.

Naam van het gebouw

's-Gravendijkwal 130 - 132

Opdrachtgever

MIWAJO

Architect

Architectuur Atelier Sjoerd Kuindersma

Bouwer

WJ Projects

Omschrijving

Beeldbepalend hoekpand uit 1882, werd in eerste instantie verbouwd tot hotel en later getransformeerd tot appartementencomplex met horeca.

Terug naar prijs 2023 Vorige 24 / 43 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 345 weergaven

De Driehoek

Jannes Linders

Les Beaux Jours

HAavn

KLUNDER ARCHITECTEN

Groen/blauw dak De Doelen

Plotvis

Gamma Noorderhelling

SYNRG_Architects

Getijdenpark Eiland van Brienenoord

Arnoud Verhey

De vakjury van 2023 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Ninke Happel met Mohamed Baba, Shelley Long, Lyongo Juliana en Veerle Alkemade.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maken daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een projectbezoek wijst de jury een winnaar aan. De motivaties, observaties en bevindingen zullen worden toegelicht tijdens de prijsuitreiking en in het essay dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 3 april wordt de juryselectie bekend gemaakt. Tot en met 24 april kan het publiek stemmen op de tien projecten uit deze juryselectie.

Lijst
 1. Garage Loft Delfshaven
 2. Gouverneblok
 3. Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein
 4. Van der Hilstblok
 5. Burgemeester Roosstraat
 6. Les Beaux Jours
 7. Getijdenpark Eiland van Brienenoord
 8. HPC Charlois
 9. CasaNova
 10. Rotterdam Rooftop Walk
 11. CPO Stampioenstraat
 12. Curves, colours and cutouts
 13. Fridtjof Nansenschool
 14. De Boezem
 15. Havenlofts
 16. Gamma Noorderhelling
 17. Het Podium
 18. The Hudsons, Rotterdam
 19. 's-Gravendijkwal 130 - 132
 20. Terpwoning Rotterdam
 21. Groen/blauw dak De Doelen
 22. HAavn
 23. Kop van Noord Fase 4
 24. Roaring seventies
 25. Eden District
 26. Strand Noord Nesselande
 27. Woningen Parkbuurt
 28. De Zalmhaven
 29. Basisschool Het Open Venster
 30. Albert Schweitzerschool, Rotterdam
 31. Sports Building
 32. OurDomain
 33. De Driehoek
 34. Cooltoren
 35. Zuider Gymnasium
 36. De Houten Kop
 37. Langeveld Building
 38. Baumannkerk
vakjury Prijs 2023
Ninke Happel Ninke Happel (juryvoorzitter): “Architecten zijn bij uitstek in staat om buiten de gevestigde kaders te zoeken naar vernieuwing en opschoning van de bouw- en ontwikkelwereld zodat deze inclusiever, interessanter en nietsonttrekkend kan worden. Ik ben nieuwsgierig naar inzendingen waarbij goede… Lees meer > Mohamed Baba Mohamed Baba: ‘Wat voor stad willen we bouwen en achterlaten, zodat mensen goed, betaalbaar en fijn kunnen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen? Sociale cohesie en leefbare wijken staan of vallen met het ambacht van architectuur.’ Mohamed Baba heeft een brede ervaring op het gebied van wonen … Lees meer > Shelley Long Shelley Long: ‘De complexe realiteit van de gebouwde omgeving zal de komende eeuw in het teken staan van grootschalige verstedelijking, de voortdurende effecten van colonisatie en globalisatie, snelle digitalisering, de klimaatcrisis, stijgende zeewaterspiegels en onzekere ontwikkelingen op het… Lees meer > Lyongo Juliana Lyongo Juliana: ‘Ik vind dat je als architect een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Met hoogwaardige stedenbouw en architectuur wil ik oplossingen aandragen voor vraagstukken uit de maatschappij.’   Al heel jong wist Lyongo dat hij gebouwen wilde maken. Hij begon zijn opleiding… Lees meer > Veerle Alkemade Veerle Alkemade: “Vergroeiing van architectuurpraktijk met de markt maakt het ingewikkeld om projecten te realiseren die meer opleveren dan enkel financieel rendement. Architectuur kán een bijdrage leveren aan het duurzaam versterken van sociaal-maatschappelijke infrastructuren, maar daarbij is … Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger