JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Roaring seventies

ROARING SEVENTIES brengt een
70-er jaren vibe terug in modernistisch Rotterdam. Gelegen aan de rand van het “Bergse Bos” brengt het ontwerp het beste van stad en natuur samen. Het biedt een evenwichtige oplossing tussen binnen- en buitenleven.

Via een subtiele bakstenen ronding wordt het oog naar de entree van de woning geleid. De entree is geklemd tussen een blok van bruin notenhout en een rond volume bekleed met grijs-bruin staand handvorm baksteen metselwerk.

Bij het betreden van de woning valt de spiraalvormige trap in het oog, volledig gemaakt van ruw staal behandeld met bijenwas. De vloer is gemaakt van gepolijst beton met een beige zandtoeslag.

Achter de trap is de royale woonkeuken geplaatst voorzien van zes meter lang eiland met keukenwand die uitloopt in een bbq opstelling. De keukenwand is ingepast in een volume dat tot buiten doorloopt en los gehouden is van het plafond met een glasstrook.

De route naar de keuken wordt begeleid door een lange lattenwand met een verborgen deur, eindigend met een ronding. Aansluitend aan de keuken is een overdekt terras voorzien.

Openingen van vloer tot plafond, overhoeks openend, gepoedercoat in een bijpassende metallic brons coating framen het uitzicht op de tuin.

Het materiaalconcept voor de villa is eenvoudig en elegant. Een spel van ruwe en gladde verfijnde afwerkingen. Ton-sur-ton afgestemd op elkaar als een gesamtkunstwerk.

Naam van het gebouw

Roaring seventies

Opdrachtgever

particulier

Architect

NEAR studio

Bouwer

C. Hoogvliet & zn B.V.

Omschrijving

Villa aan de rand van het Bergse Bos combineert binnen en buitenleven in de sfeer van de jaren zeventig.

Terug naar prijs 2023 Vorige 29 / 43 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 471 weergaven

Gamma Noorderhelling

SYNRG_Architects

The Hudsons, Rotterdam

Sebastian van Damme

Curves, colours and cutouts

Jordi Huisman

Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein

CPO Stampioenstraat

Frank Hanswijk

Het Podium

Ossip van Duivenbode

De vakjury van 2023 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Ninke Happel met Mohamed Baba, Shelley Long, Lyongo Juliana en Veerle Alkemade.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maken daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een projectbezoek wijst de jury een winnaar aan. De motivaties, observaties en bevindingen zullen worden toegelicht tijdens de prijsuitreiking en in het essay dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 3 april wordt de juryselectie bekend gemaakt. Tot en met 24 april kan het publiek stemmen op de tien projecten uit deze juryselectie.

Lijst
 1. Garage Loft Delfshaven
 2. Gouverneblok
 3. Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein
 4. Van der Hilstblok
 5. Burgemeester Roosstraat
 6. Les Beaux Jours
 7. Getijdenpark Eiland van Brienenoord
 8. HPC Charlois
 9. CasaNova
 10. Rotterdam Rooftop Walk
 11. CPO Stampioenstraat
 12. Curves, colours and cutouts
 13. Fridtjof Nansenschool
 14. De Boezem
 15. Havenlofts
 16. Gamma Noorderhelling
 17. Het Podium
 18. The Hudsons, Rotterdam
 19. 's-Gravendijkwal 130 - 132
 20. Terpwoning Rotterdam
 21. Groen/blauw dak De Doelen
 22. HAavn
 23. Kop van Noord Fase 4
 24. Roaring seventies
 25. Eden District
 26. Strand Noord Nesselande
 27. Woningen Parkbuurt
 28. De Zalmhaven
 29. Basisschool Het Open Venster
 30. Albert Schweitzerschool, Rotterdam
 31. Sports Building
 32. OurDomain
 33. De Driehoek
 34. Cooltoren
 35. Zuider Gymnasium
 36. De Houten Kop
 37. Langeveld Building
 38. Baumannkerk
vakjury Prijs 2023
Ninke Happel Ninke Happel (juryvoorzitter): “Architecten zijn bij uitstek in staat om buiten de gevestigde kaders te zoeken naar vernieuwing en opschoning van de bouw- en ontwikkelwereld zodat deze inclusiever, interessanter en nietsonttrekkend kan worden. Ik ben nieuwsgierig naar inzendingen waarbij goede… Lees meer > Mohamed Baba Mohamed Baba: ‘Wat voor stad willen we bouwen en achterlaten, zodat mensen goed, betaalbaar en fijn kunnen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen? Sociale cohesie en leefbare wijken staan of vallen met het ambacht van architectuur.’ Mohamed Baba heeft een brede ervaring op het gebied van wonen … Lees meer > Shelley Long Shelley Long: ‘De complexe realiteit van de gebouwde omgeving zal de komende eeuw in het teken staan van grootschalige verstedelijking, de voortdurende effecten van colonisatie en globalisatie, snelle digitalisering, de klimaatcrisis, stijgende zeewaterspiegels en onzekere ontwikkelingen op het… Lees meer > Lyongo Juliana Lyongo Juliana: ‘Ik vind dat je als architect een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Met hoogwaardige stedenbouw en architectuur wil ik oplossingen aandragen voor vraagstukken uit de maatschappij.’   Al heel jong wist Lyongo dat hij gebouwen wilde maken. Hij begon zijn opleiding… Lees meer > Veerle Alkemade Veerle Alkemade: “Vergroeiing van architectuurpraktijk met de markt maakt het ingewikkeld om projecten te realiseren die meer opleveren dan enkel financieel rendement. Architectuur kán een bijdrage leveren aan het duurzaam versterken van sociaal-maatschappelijke infrastructuren, maar daarbij is … Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger