JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Strand Noord Nesselande

Het ontwerp vormt het sluitstuk van de ontwikkelingen in Nesselande aan de Zevenhuizerplas. Op de locatie werd een hoog ambitieniveau gevraagd. Een mooie kans om Strand Noord te laten eindigen in badplaats sferen.

In de visie van het ontwerp is het waterlement het belangrijkste ingrediënt. Het wonen aan het water vormt een extra kwaliteit die om bijzondere woningen en woonoplossingen vraagt.

Het plan bestaat uit 4 woningtypologiën; de steigervilla’s, strandhuizen, kadewoningen en appartementen in het Paviljoen. De kracht van het plan schuilt in de eenheid in de diversiteit. De 4 typologiën zijn naast de plek die ze in het stedenbouwkundige plan hebben ook onderscheidend in de woonbeleving en identiteit.

De 9 steigervilla’s zijn letterlijk omringd door water en generen het gevoel van een woonboot. Het contact met het water kan haast niet optimaler. De 6 kadewoningen die met hun split-level wonen de twee werelden van het land en water verbinden en de 15 strandhuizen die vanuit het duinlandschap als ‘scheepszeilen’ over het water uitkijken. Specifieke woningen met ieder hun specifieke kwaliteiten.

Het appartementengebouw heeft een speciale plek in Nesselande. De flaneerboulevard langs het strand en het water eindigt aan de kop van de Kretalaan. Een volwaardig eindpunt in de vorm van een plein met uitzicht over het water. Het paviljoen met 25 appartementen zorgt voor een chique beëindiging van deze boulevard.

De totale uitstraling van het plan bestaat uit stralend witte gebouwen in strak vormgegeven architectuur. Grote glazen puien geven ruim zicht op de oer-Hollandse landschappen, afgewisseld met houten geveldelen die het plan samen met de witte stuc het karakter van een badplaats geven. Het plan wordt ‘samengepakt’ in een duinachtig landschap dat de woningen tot bezoekers maakt van de natuur.

Naam van het gebouw

Strand Noord Nesselande

Opdrachtgever

Nederlandse Bouw Unie B.V.

Architect

JMW Architecten

Bouwer

Nederlandse Bouw Unie B.V.

Omschrijving

Dit woonbuurtje met de sfeer van een badplaats telt vier woningtypen die de kwaliteiten en mogelijkheden van de locatie optimaal benutten.

Terug naar prijs 2023 Vorige 31 / 43 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 711 weergaven

OurDomain

John Lewis Marshall

Les Beaux Jours

Zuider Gymnasium

Luuk Kramer

Het Podium

Ossip van Duivenbode

Gamma Noorderhelling

SYNRG_Architects

Sports Building

Ossip van Duivenbod

De vakjury van 2023 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Ninke Happel met Mohamed Baba, Shelley Long, Lyongo Juliana en Veerle Alkemade.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maken daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een projectbezoek wijst de jury een winnaar aan. De motivaties, observaties en bevindingen zullen worden toegelicht tijdens de prijsuitreiking en in het essay dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 3 april wordt de juryselectie bekend gemaakt. Tot en met 24 april kan het publiek stemmen op de tien projecten uit deze juryselectie.

Lijst
 1. Garage Loft Delfshaven
 2. Gouverneblok
 3. Uitbreiding Winkelcentrum Zuidplein
 4. Van der Hilstblok
 5. Burgemeester Roosstraat
 6. Les Beaux Jours
 7. Getijdenpark Eiland van Brienenoord
 8. HPC Charlois
 9. CasaNova
 10. Rotterdam Rooftop Walk
 11. CPO Stampioenstraat
 12. Curves, colours and cutouts
 13. Fridtjof Nansenschool
 14. De Boezem
 15. Havenlofts
 16. Gamma Noorderhelling
 17. Het Podium
 18. The Hudsons, Rotterdam
 19. 's-Gravendijkwal 130 - 132
 20. Terpwoning Rotterdam
 21. Groen/blauw dak De Doelen
 22. HAavn
 23. Kop van Noord Fase 4
 24. Roaring seventies
 25. Eden District
 26. Strand Noord Nesselande
 27. Woningen Parkbuurt
 28. De Zalmhaven
 29. Basisschool Het Open Venster
 30. Albert Schweitzerschool, Rotterdam
 31. Sports Building
 32. OurDomain
 33. De Driehoek
 34. Cooltoren
 35. Zuider Gymnasium
 36. De Houten Kop
 37. Langeveld Building
 38. Baumannkerk
vakjury Prijs 2023
Ninke Happel Ninke Happel (juryvoorzitter): “Architecten zijn bij uitstek in staat om buiten de gevestigde kaders te zoeken naar vernieuwing en opschoning van de bouw- en ontwikkelwereld zodat deze inclusiever, interessanter en nietsonttrekkend kan worden. Ik ben nieuwsgierig naar inzendingen waarbij goede… Lees meer > Mohamed Baba Mohamed Baba: ‘Wat voor stad willen we bouwen en achterlaten, zodat mensen goed, betaalbaar en fijn kunnen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen? Sociale cohesie en leefbare wijken staan of vallen met het ambacht van architectuur.’ Mohamed Baba heeft een brede ervaring op het gebied van wonen … Lees meer > Shelley Long Shelley Long: ‘De complexe realiteit van de gebouwde omgeving zal de komende eeuw in het teken staan van grootschalige verstedelijking, de voortdurende effecten van colonisatie en globalisatie, snelle digitalisering, de klimaatcrisis, stijgende zeewaterspiegels en onzekere ontwikkelingen op het… Lees meer > Lyongo Juliana Lyongo Juliana: ‘Ik vind dat je als architect een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Met hoogwaardige stedenbouw en architectuur wil ik oplossingen aandragen voor vraagstukken uit de maatschappij.’   Al heel jong wist Lyongo dat hij gebouwen wilde maken. Hij begon zijn opleiding… Lees meer > Veerle Alkemade Veerle Alkemade: “Vergroeiing van architectuurpraktijk met de markt maakt het ingewikkeld om projecten te realiseren die meer opleveren dan enkel financieel rendement. Architectuur kán een bijdrage leveren aan het duurzaam versterken van sociaal-maatschappelijke infrastructuren, maar daarbij is … Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger