JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Poort 16Hoven

“Poort16Hoven” is gelegen in de nabijheid van Park Zestienhoven, dit is een rustige en kindvriendelijke wijk waar jong en oud zich thuis voelt. Het metrostation Melanchtonweg is op korte afstand, waardoor Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal zeer goed bereikbaar zijn. Vanuit de wijk rijd je zo de A20 en de A13 op en internationaal verkeer is gemakkelijk vanaf deze locatie. Daarnaast ligt het centrum van Overschie op 5 minuten afstand voor de dagelijkse boodschappen. Vele voorzieningen zijn aanwezig in de directe omgeving van het nieuwbouwproject. Zo zijn er meerdere winkels in de nabije omgeving.

De 28 woningen zijn van gelijke grootte, namelijk 119 m². De woningen hebben allen een tuin, een berging in de tuin en parkeergelegenheid op eigen terrein. Aan de zijgevel van Blok B is het project versierd met streetart van kunstenaars TelmoMiel.
Er is gekozen voor een smalle beukmaat van 4,5 m. Dit maakte het enerzijds mogelijk om het gevraagde aantal woningen op de locatie in te passen en anderzijds goede woningplattegronden te maken. Op de verdiepingen hebben de woningen 4 slaapkamers over de volledige breedte van de woning, met een efficiënt ingedeelde woonverdieping op de begane grond. Het ontwerp sluit aan bij de bestaande woningen in de buurt. Door het toepassen van dezelfde kleuren (metselwerk tint en kozijnen) en ontwerp kenmerken (beëindiging met een witte band en verspringend raampatroon). De neststenen in de kopgevels en het metselwerk reliëf (met een knipoog naar het wapen van Overschie) geven het project een eigen en speels karakter.

Alle woningen binnen het project zijn zeer energiezuinig. Dit wordt bereikt door alle installaties, goede isolatie en triple glas ramen. Op dit moment schrijft het bouwbesluit een EPC van 0,4 voor. De woningen in Poort16Hoven zijn toekomstbestendig en zijn zeer energiezuinig, dit zie je terug in een EPC van 0.

Op het binnenhof worden 40 parkeerplaatsen gerealiseerd. Bij het ontwerp van het parkeerterrein, gemaakt door Stijlgroep Landschap & Stedelijke Ruimte, is rekening gehouden met een groen karakter. Dit zie je terug in de parkeervakken met gras betontegels, zodat er gras kan groeien en het regenwater in de bodem afgevoerd kan worden. Daarnaast komt het groen terug in de erfafscheidingen en de randen van het parkeerterrein.

Naam van het gebouw

Poort 16Hoven

Opdrachtgever

Fullhouse Vastgoed

Architect

Klunder Architecten

Bouwer

Gebr. Verschoor

Omschrijving

In de wijk Park 16hoven dichtbij metro en toegangswegen, staan deze 28 energiezuinige nieuwbouwwoningen met vier slaapkamers.

Terug naar prijs 2021 Vorige 24 / 54 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 281 weergaven

Daklantaarn Bella Vista

burobeb

Feyenoord Academy & Sportclub Feyenoord

Bart van Hoek

Woonhuis aan Schans

Edwin Prins

Up:town

Ossip van Duivenbode

Rietzoom

Sebastian van Damme

Station Rotterdam Alexander

Gerrit Serné

De inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021 is gesloten.

Neem een kijkje in de zeer gevarieerde oogst van inzendingen voor dit jaar. De vakjury gaat nu aan het werk. 

Van 1 februari tot en met 15 maart konden opdrachtgevers, bouwers en ontwerpers nieuwe Rotterdamse bouwwerken inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Het resultaat brengt de actuele Rotterdamse bouwproductie prachtig in beeld.

De vakjury van dit jaar buigt zich de komende weken over alle inzendingen. Hieruit maakt zij een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien: de juryselectie. 

Eind april maken we de juryselectie bekend én kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt stemmen op deze tien projecten. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie en updates over de Rotterdam Architectuurprijs 2021!

Lijst
 1. WEST507
 2. Up:town
 3. Huis van Inspiratie
 4. De Startmotor
 5. Snelleman- en Vletstraat
 6. Little C
 7. Theater Zuidplein
 8. Machinistenhof
 9. Stadsbouwgroep Overmaat
 10. Samenbouw Overtuin
 11. renovatie Tuinenhoven 6 laag
 12. De Parel van Zuidwijk, Rotterdam
 13. Hotel 171
 14. Fatimaschool
 15. Rotterdam Koningslaan
 16. Rotterdam Ahoy Convention Center
 17. Tuin van Noord
 18. Station Rotterdam Alexander
 19. De Raedt
 20. Op de Hill
 21. Woonhuis aan Schans
 22. Villa Stardust
 23. Sam's Place
 24. Het Poolcafé
 25. Maaspoints: Water Woud
 26. Samenbouw Overture
 27. 17 sociale huurwoningen Rakstraat
 28. Staringbuurt
 29. Rietzoom
 30. Rechthuislaan, Katendrecht
 31. STAR -shl Laboratorium
 32. Upfield kantoor 'the Attic'
 33. Osseweischool
 34. Terbregsehof
 35. Forum Rotterdam
 36. Keilepand
 37. Hospice de Liefde
 38. Daklantaarn Bella Vista
 39. Vorm Kantoor Rotterdam
 40. Huizen met 2 deuren
 41. De Gevangeniskapel
 42. De Wasserij
 43. Singelpand Nieuw Crooswijk
 44. Het Epos
 45. The Muse
vakjury Prijs 2021
Oana Bogdan (juryvoorzitter) Oana Bogdan (juryvoorzitter): ‘Het ontwerp van de gebouwde omgeving is geen eenzame daad van creativiteit, maar een co-creatieve daad waarbij de maatschappij, de gemeenschappen, de politiek, de economie en de technologie betrokken zijn. Samen maken we de stad. Een dubbele architectuurprijs - een… Lees meer > Nyasha Harper-Michon Nyasha Harper-Michon: ‘Rotterdam is de thuisbasis van wat ik "Archtivistische" architectuur noem. Gedurfd, innovatief en altijd met de intentie om een positieve impact te hebben op de gebouwde omgeving en de samenleving.’ Nyasha Harper-Michon is een creatieve en strategische denker die gedijt… Lees meer > Tobias Verhoeven Tobias Verhoeven: ‘Zaken als verdichting, het binden van verschillende doelgroepen aan de stad, het mengen van functies, innovatieve mobiliteit en het ‘vergroenen’ van de stad motiveren mij enorm’.Tobias Verhoeven is directeur bij Synchroon. De directie van Synchroon is driekoppig, waarbij… Lees meer > Femke Feenstra Femke Feenstra: ‘Onderdeel blijven van de samenleving in elke fase van het leven en het ontwikkelen van positieve toekomstige leefomgevingen is van essentieel belang. Wat maakt een huis een thuis? Hoe kan de leefomgeving bijdragen aan een gezonde, maatschappelijke leefstijl van mensen. Ik vind… Lees meer > Bert Dirrix Bert Dirrix: ‘Met de huidige intensivering van de stedelijke vorm gaat mijn aandacht vooral naar een architectuur die spreekt door toewijding en zeggingskracht.’Bert Dirrix studeerde in 1978 af aan de TU/e, faculteit Bouwkunde, architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen. Hij won in 1990 de… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger