JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Hotel 171

Hotel 171 is een boutique hotel gesitueerd aan de Nieuwe Binnenweg 171 in Rotterdam. Het project betreft een transformatie van een leegstaand en vervallen pand, waar een berucht bordeel genaamd Hotel California gevestigd was. Het ruige verleden van de plek en de klassieke architectuur van het bestaande gebouw vormde de inspiratie voor het ontwerp van het hotel. Daarnaast was er het idee om een hotel te ontwerpen dat niet aanvoelt als een traditioneel hotel, maar meer als een appartement. Het interieur geeft de bezoeker het idee te gast te zijn in het huis van een bevriende kunstenaar of ontwerper.

Het verhaal van de Nieuwe Binnenweg is vertaalt naar het interieur van het hotel. Zes kunstenaars zijn gevraagd specifiek werk te maken die betrekking heeft op de plek. Het werk wordt tentoongesteld in de kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Het interieur is een totaal werk en geeft een impressie van een eigentijds hotel dat past bij de rauwe straat de Nieuwe Binnenweg.

Naast de kunstwerken zijn meubel- en lichtobjecten ontworpen om de ruimtes vorm te geven. De ruimtes functioneren als een achtergrond van waaruit de meubels als objecten naar voren komen dankzij hun kleur en textuur. Het hotel heeft 19 kamers en een gemeenschappelijke woonkamer. Er zijn drie verschillende kamertypes met elk hun eigen karakter: modern, special en classic.

Naam van het gebouw

Hotel 171

Opdrachtgever

Hotel 171 en Jan van der Veer

Architect

OFFICE RBGV

Bouwer

WJ-Projects

Omschrijving

Een ruig en vervallen voormalig bordeel aan de Nieuw Binnenweg is getransformeerd tot Boutique Hotel waarin kunst en design de toon zetten.

Terug naar prijs 2021 Vorige 13 / 54 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 387 weergaven

WEST507

Ossip

De Startmotor

ScagliolaBrakkee

Little C

Ossip van Duivenbode

Station Rotterdam Alexander

Gerrit Serné

Poort 16Hoven

3MP

Maastunnelcomplex

Jan de Groen

De inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021 is gesloten.

Neem een kijkje in de zeer gevarieerde oogst van inzendingen voor dit jaar. De vakjury gaat nu aan het werk. 

Van 1 februari tot en met 15 maart konden opdrachtgevers, bouwers en ontwerpers nieuwe Rotterdamse bouwwerken inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Het resultaat brengt de actuele Rotterdamse bouwproductie prachtig in beeld.

De vakjury van dit jaar buigt zich de komende weken over alle inzendingen. Hieruit maakt zij een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien: de juryselectie. 

Eind april maken we de juryselectie bekend én kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt stemmen op deze tien projecten. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie en updates over de Rotterdam Architectuurprijs 2021!

Lijst
 1. WEST507
 2. Up:town
 3. Huis van Inspiratie
 4. De Startmotor
 5. Snelleman- en Vletstraat
 6. Little C
 7. Theater Zuidplein
 8. Machinistenhof
 9. Stadsbouwgroep Overmaat
 10. Samenbouw Overtuin
 11. renovatie Tuinenhoven 6 laag
 12. De Parel van Zuidwijk, Rotterdam
 13. Hotel 171
 14. Fatimaschool
 15. Rotterdam Koningslaan
 16. Rotterdam Ahoy Convention Center
 17. Tuin van Noord
 18. Station Rotterdam Alexander
 19. De Raedt
 20. Op de Hill
 21. Woonhuis aan Schans
 22. Villa Stardust
 23. Sam's Place
 24. Het Poolcafé
 25. Maaspoints: Water Woud
 26. Samenbouw Overture
 27. 17 sociale huurwoningen Rakstraat
 28. Staringbuurt
 29. Rietzoom
 30. Rechthuislaan, Katendrecht
 31. STAR -shl Laboratorium
 32. Upfield kantoor 'the Attic'
 33. Osseweischool
 34. Terbregsehof
 35. Forum Rotterdam
 36. Keilepand
 37. Hospice de Liefde
 38. Daklantaarn Bella Vista
 39. Vorm Kantoor Rotterdam
 40. Huizen met 2 deuren
 41. De Gevangeniskapel
 42. De Wasserij
 43. Singelpand Nieuw Crooswijk
 44. Het Epos
 45. The Muse
vakjury Prijs 2021
Oana Bogdan (juryvoorzitter) Oana Bogdan (juryvoorzitter): ‘Het ontwerp van de gebouwde omgeving is geen eenzame daad van creativiteit, maar een co-creatieve daad waarbij de maatschappij, de gemeenschappen, de politiek, de economie en de technologie betrokken zijn. Samen maken we de stad. Een dubbele architectuurprijs - een… Lees meer > Nyasha Harper-Michon Nyasha Harper-Michon: ‘Rotterdam is de thuisbasis van wat ik "Archtivistische" architectuur noem. Gedurfd, innovatief en altijd met de intentie om een positieve impact te hebben op de gebouwde omgeving en de samenleving.’ Nyasha Harper-Michon is een creatieve en strategische denker die gedijt… Lees meer > Tobias Verhoeven Tobias Verhoeven: ‘Zaken als verdichting, het binden van verschillende doelgroepen aan de stad, het mengen van functies, innovatieve mobiliteit en het ‘vergroenen’ van de stad motiveren mij enorm’.Tobias Verhoeven is directeur bij Synchroon. De directie van Synchroon is driekoppig, waarbij… Lees meer > Femke Feenstra Femke Feenstra: ‘Onderdeel blijven van de samenleving in elke fase van het leven en het ontwikkelen van positieve toekomstige leefomgevingen is van essentieel belang. Wat maakt een huis een thuis? Hoe kan de leefomgeving bijdragen aan een gezonde, maatschappelijke leefstijl van mensen. Ik vind… Lees meer > Bert Dirrix Bert Dirrix: ‘Met de huidige intensivering van de stedelijke vorm gaat mijn aandacht vooral naar een architectuur die spreekt door toewijding en zeggingskracht.’Bert Dirrix studeerde in 1978 af aan de TU/e, faculteit Bouwkunde, architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen. Hij won in 1990 de… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger