JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

De Raedt

De Raedt is een Rotterdams project om trots op te zijn. Op de hoek van de Mathenesserlaan en de Heemraadsingel heeft VORM het voormalig school- en kantoorgebouw getransformeerd naar woongebouw “De Raedt”, bestaande uit 51 koopappartementen en tweelaagse parkeergarage met privé bergingen. Het koopcontract is in 2016 getekend, waarna het Albeda College er nog twee jaar les heeft kunnen geven, alvorens eind 2018 de bouw gestart is. In 2020 is het complex opgeleverd. In de weekenden, avonduren en vakantieperiodes hebben we het pand volledig in de vingers gekregen middels betononderzoeken, 3D-inmetingen en vele andere onderzoeken, terwijl de huidige gebruiker geruisloos haar professie kon blijven uitoefenen.

Statig, bruisend en ongedwongen Rotterdams. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van transformatieproject De Raedt. In het ontwerp van het nieuwe woongebouw is een balans tussen het benutten van de kwaliteit van het bestaande (hoge verdiepingen, grote vloervelden en aanzienlijke hoogte ten opzichte van de omgeving) én de inpassing in de buurt. De grootsheid is behouden, met een duidelijke entree, zorgvuldig vormgegeven terrassen en een heldere ritmiek in de gevel.

Voor zowel de stad als de nieuwe gebruikers is deze transformatie belangrijk. Door het behoud van een groot deel van de bestaande materialen, scoort het project met een MPG-score van 38% beter dan een nieuwbouwproject. De milieu-impact is aanzienlijk lager. Het één-op-één hergebruiken van materialen is de puurste vorm van circulariteit.  Zo is er 3.700m³ beton hergebruikt, wat een besparing aan CO uitstoot oplevert, te vergelijken met 12.500.000 kilometer rijden met de auto.

Naam van het gebouw

De Raedt

Opdrachtgever

VORM Transformatie & Ontwikkeling B.V.

Architect

Bos Hofman | Architektenkombinatie

Bouwer

VORM Transformatie & Renovatie B.V.

Omschrijving

Een voormalige school- en kantoorgebouw op de hoek van de Heemraadsingel onderging een metamorfose tot appartementengebouw met parkeergarage.

Terug naar prijs 2021 Vorige 20 / 54 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 293 weergaven

Keilepand

Frank Hanswijk

Maaspoints: Water Woud

Jeroen Verrecht

Woonhuis aan Schans

Edwin Prins

De Raedt

Mioulet Fotografie

Villa Stardust

Daria Scagliola

Sam's Place

ORIO architecten

De inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021 is gesloten.

Neem een kijkje in de zeer gevarieerde oogst van inzendingen voor dit jaar. De vakjury gaat nu aan het werk. 

Van 1 februari tot en met 15 maart konden opdrachtgevers, bouwers en ontwerpers nieuwe Rotterdamse bouwwerken inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. Het resultaat brengt de actuele Rotterdamse bouwproductie prachtig in beeld.

De vakjury van dit jaar buigt zich de komende weken over alle inzendingen. Hieruit maakt zij een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie het beste laten zien: de juryselectie. 

Eind april maken we de juryselectie bekend én kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt stemmen op deze tien projecten. Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie en updates over de Rotterdam Architectuurprijs 2021!

Lijst
 1. WEST507
 2. Up:town
 3. Huis van Inspiratie
 4. De Startmotor
 5. Snelleman- en Vletstraat
 6. Little C
 7. Theater Zuidplein
 8. Machinistenhof
 9. Stadsbouwgroep Overmaat
 10. Samenbouw Overtuin
 11. renovatie Tuinenhoven 6 laag
 12. De Parel van Zuidwijk, Rotterdam
 13. Hotel 171
 14. Fatimaschool
 15. Rotterdam Koningslaan
 16. Rotterdam Ahoy Convention Center
 17. Tuin van Noord
 18. Station Rotterdam Alexander
 19. De Raedt
 20. Op de Hill
 21. Woonhuis aan Schans
 22. Villa Stardust
 23. Sam's Place
 24. Het Poolcafé
 25. Maaspoints: Water Woud
 26. Samenbouw Overture
 27. 17 sociale huurwoningen Rakstraat
 28. Staringbuurt
 29. Rietzoom
 30. Rechthuislaan, Katendrecht
 31. STAR -shl Laboratorium
 32. Upfield kantoor 'the Attic'
 33. Osseweischool
 34. Terbregsehof
 35. Forum Rotterdam
 36. Keilepand
 37. Hospice de Liefde
 38. Daklantaarn Bella Vista
 39. Vorm Kantoor Rotterdam
 40. Huizen met 2 deuren
 41. De Gevangeniskapel
 42. De Wasserij
 43. Singelpand Nieuw Crooswijk
 44. Het Epos
 45. The Muse
vakjury Prijs 2021
Oana Bogdan (juryvoorzitter) Oana Bogdan (juryvoorzitter): ‘Het ontwerp van de gebouwde omgeving is geen eenzame daad van creativiteit, maar een co-creatieve daad waarbij de maatschappij, de gemeenschappen, de politiek, de economie en de technologie betrokken zijn. Samen maken we de stad. Een dubbele architectuurprijs - een… Lees meer > Nyasha Harper-Michon Nyasha Harper-Michon: ‘Rotterdam is de thuisbasis van wat ik "Archtivistische" architectuur noem. Gedurfd, innovatief en altijd met de intentie om een positieve impact te hebben op de gebouwde omgeving en de samenleving.’ Nyasha Harper-Michon is een creatieve en strategische denker die gedijt… Lees meer > Tobias Verhoeven Tobias Verhoeven: ‘Zaken als verdichting, het binden van verschillende doelgroepen aan de stad, het mengen van functies, innovatieve mobiliteit en het ‘vergroenen’ van de stad motiveren mij enorm’.Tobias Verhoeven is directeur bij Synchroon. De directie van Synchroon is driekoppig, waarbij… Lees meer > Femke Feenstra Femke Feenstra: ‘Onderdeel blijven van de samenleving in elke fase van het leven en het ontwikkelen van positieve toekomstige leefomgevingen is van essentieel belang. Wat maakt een huis een thuis? Hoe kan de leefomgeving bijdragen aan een gezonde, maatschappelijke leefstijl van mensen. Ik vind… Lees meer > Bert Dirrix Bert Dirrix: ‘Met de huidige intensivering van de stedelijke vorm gaat mijn aandacht vooral naar een architectuur die spreekt door toewijding en zeggingskracht.’Bert Dirrix studeerde in 1978 af aan de TU/e, faculteit Bouwkunde, architectonisch en stedenbouwkundig ontwerpen. Hij won in 1990 de… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger