JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

CPO-WATERBIES

Een groep van 5 gezinnen gevormd tot een CPO-groep hebben via de gemeente in 2016 een CPO-kavel toegewezen gekregen op Park 16Hoven. Voor deze groep collectief particuliere opdrachtgevers hebben we het ontwerp en begeleiding van het ontwikkel en bouwproces gedaan.

Elke woning is samen met de toekomstige bewoner ontworpen naar de individuele wensen. Ruimtelijk heeft elke woning binnen zijn eigen uitstraling gekregen. Door relatie van woonkamer of keuken met tuin, de positie van de trap, de materiaalkeuzes en soms de introductie van een vide, heeft ieder woning intern een eigen ruimtelijkheid gekregen. Elke woning heeft zijn eigen gevelontwerp afgestemd de ruimte daarachter afgestemd met de wensen van de individuele bewoner.

Alle woningen zijn als energieconcept duurzaam uitgevoerd met onder andere een bodemwarmtesysteem en zonnepanelen.

De gevels van alle woningen hebben dezelfde materialen, detaillering en kleurstelling gekregen om samenhang in de diversiteit te krijgen. Elke woning is herkenbaar door individuele accenten. Er is een warme rode baksteen toegepast met verschillende metselverbanden en diepe neggen. Het toepassen van houten delen bij de verschillende woningen zorgt voor een terugkerend detail. Door eenheid van kleur en materiaal leest het gebouw als een geheel. De zorgvuldige detaillering geeft het geheel een rijke uitstraling.

Naam van het gebouw

CPO-WATERBIES

Opdrachtgever

CPO- Waterbies

Architect

Hersbach en Könst Architecten

Bouwer

Vink + Veenman

Omschrijving

Vijf gezinnen waren de collectieve opdrachtgevers voor dit blok waarvan de woningen een eenheid vormen door het gebruik van een type baksteen en houten accenten.

Fenix I

Ossip van Duivenbode

Van Vollenhovenkwartier

NuVastgoed/ABB

Wonen aan de Meander

Martijn van Dam

Floating Farm Dairy

Ruben Dario Kleimeer

Brugwachtershuisje Lage Erfbrug

Paul van der Blom fotografie

"echt"kantoor voor Jinc

Mischa Mannot

De vakjury van 2019 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Esther Agricola met Do Janne Vermeulen, Neraj Sevraj, Marianne van der Sanden en Jan Bruil.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na het gebouwbezoek wijst de jury genomineerden en winnaar aan. Haar motivaties, observaties en bevindingen zal zij toelichten op de prijsuitreiking en in het essay namens de jury dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 1 november maken wij de juryselectie bekend. Dan zal het publiek kunnen stemmen op de tien projecten uit de juryselectie.

Lijst
 1. Slaakhuys
 2. Brugwachtershuisje Lage Erfbrug
 3. Kadewoningen Rotterdam
 4. Wonen aan de Meander
 5. Paradijshof
 6. Transformatie van de KoopGoot naar tijdelijke street art-vrijhaven
 7. Elevatorhuis
 8. Willemstoren
 9. Gymzaal De Adamshof
 10. CPO-WATERBIES
 11. Confectiefabriek
 12. Drents Plantsoen en Van Haeftenstraat
 13. Fenix I
 14. ÉÉN BLOK STAD – SPOORPUNT
 15. Van Vollenhovenkwartier
 16. Hoogstraat 168 - 172
 17. Transformatie Christus Koningkerk
 18. Drukkerij Charlois
 19. BECELHUIS UPFIELD R&D OFFICE
 20. Transformatie voormalig PTT gebouw, Rotterdam
 21. Penthouse West399
 22. Lijnbaan 35-43
 23. Buitenplaats Brienenoord
 24. Cobana
 25. Zorgvilla Hillegersberg
 26. Sluisjesdijk 46
 27. Hofplein 19
 28. Ruiterbrug
 29. Geladaverblijf Diergaarde Blijdorp Rotterdam
 30. Stadswoning Spoorpunt
 31. Transformatie RTV Rijnmond complex
 32. "echt"kantoor voor Jinc
 33. Herbestemming VOC Zeemagazijn
 34. Fraai industrieel gebouw gebaseerd op de kwaliteiten van het sheddak
 35. Floating Farm Dairy
 36. Gym Loft
 37. Noordsingel Lofts
 38. Chinny Lijnbaan
 39. 100% waste-based interieur AVR
 40. RET remise Kleiweg
 41. Squares
 42. KPN De Link
 43. de Provenier

vakjury Prijs 2019
Esther Agricola (juryvoorzitter) 'Architectuur is de spiegel van de stad' Esther Agricola studeerde politicologie en kunstgeschiedenis aan de UVA en VU.  Zij was werkzaam bij NIROV, Stichting van Na de Oorlog en Stichting Hoogbouw. In 2000 werd zij directeur KEI Kenniscentrum stedelijke vernieuwing, een netwerk- en… Lees meer > Do Janne Vermeulen 'Ik zie Rotterdam als een stoere stad met een rauw randje en veel durf. Het lijkt me interessant te kijken naar gebouwen waar die kant van Rotterdam samenkomt met verfijning, precisie en doordachte ingrepen.'Do Janne Vermeulen is architect/directeur en medeoprichter van Team V Architectuur. Ze… Lees meer > Niraj Sewraj ‘Het ontwikkelen van nieuwe gebouwen en gebieden doe je vanuit de passie om waarde toe te voegen. Betekenisvolle en bijzondere gebieden zijn daarvan het resultaat.’Niraj Sewraj studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, Master Real Estate & Housing. Tijdens en na zijn studie was hij als ondernemer… Lees meer > Marianne van der Sanden ‘Het is ontzettend inspirerend om elke dag met de historie en de toekomst van onze leefomgeving bezig te mogen zijn. Er zijn nog zoveel verborgen parels te ontdekken, zeker ook in Rotterdam.’ Marianne van der Sanden is sinds 2006 partner bij Braaksma & Roos Architectenbureau. Het bureau… Lees meer > Jan Bruil ‘Met passie gezamenlijk werken aan vastgoedprojecten en gebieden, waardoor een mooiere en betere omgeving ontstaat, is wat mij drijft.  De institutionele herkomst van het vermogen en de langjarige scope die we hebben als belegger, maakt mijn werk maatschappelijk relevant en dat vind ik… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈