JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

House of Cool

Luxe stadsappartementen House of Cool opgeleverd

Waar voorheen een parkeer inrit en garagebox te vinden waren, bevindt zich nu een luxe appartementengebouw met unieke stadswoningen. Bokkers van der Veen Architecten en Fullhouse Vastgoed zagen een kans voor het verdichten van de stad en het gelijktijdig toevoegen van kwaliteit aan deze zijstraat van de Witte de Withstraat.

Niet alleen de locatie in stadswijk Cool, maar ook de totstandkoming van dit project is bijzonder. Passend binnen de nieuwe en verschuivende rol van de architect heeft Bokkers van der Veen Architecten het initiatief genomen. In 2015 is Fullhouse Vastgoed als ontwikkelaar van House of Cool aangehaakt en Gebroeders Verschoor als aannemer in het bouwteam gestapt.

Klein & Fijn
Het nieuwbouwproject is als locatie aangemerkt binnen het Klein&Fijn programma van de gemeente Rotterdam. Dit programma stimuleert kleinschalige ontwikkelingen in het centrum van de stad. Door kleine gaten in de stedelijke structuur op te vullen met bijzondere gebouwen wordt kwaliteit toegevoegd aan zowel straat als stad. De straatwand wordt aangeheeld, onbestemde plekken krijgen een functie en de levendigheid keert terug.

Binnenstedelijk bouwen
De binnenstedelijke locatie levert complexe randvoorwaarden. De bestaande parkeerplaatsen op het binnenterrein blijven toegankelijk door middel van een onderdoorgang. Deze doorgang is met aandacht vormgegeven: de hoogte, het materiaal en de lichte kleur geven de ruimte kwaliteit. Het kozijn van de entreepartij is de hoek omgezet voor meer openheid, levendigheid en sociale controle.
Ook voor de bouw was de locatie een uitdaging. Gebroeders Verschoor heeft veel ervaring met bouwen in centrum Rotterdam op zogenaamde postzegel locaties. Bereikbaarheid, logistiek, kleine bouwplaats, het is allemaal bekend en valt te managen wanneer hier voldoende ervaring mee is opgedaan. Ook dit project bracht de nodige uitdagingen met zich mee maar die zijn van te voren onderkend en er zijn oplossingen voor bedacht.

Woningtypen
Het project bevat 4 verschillende karakteristieke woningtypen en diverse ondersteunende ruimten. In de loftwoning op de begane grond woon je aan de straat, met een eigen voordeur en enorme vide. Op de tussenverdiepingen bevinden zich 3-kamer appartementen met grote gevelopeningen en ruime balkons.

De bovenste twee verdiepingen vormen samen een royaal penthouse. Het penthouse is op maat gemaakt en beschikt over een hoogwaardige afwerking met eigen lifttoegangen, buitenruimtes aan voor- en achterzijde, een open woonverdieping met uitzicht op de stad én een inpandige privé garage.

Gevelontwerp
Het ontwerp zoekt aansluiting met de omgeving. De voorgevel voegt zich in de straatwand door het volume en de hoofdopzet. De sterke gevelritmiek met grote raamopeningen en de materiaalkeuze voor natuursteen bouwen voort op de klassieke panden in de wijk. De brons geanodiseerde aluminium kozijnen met kaders geven het gebouw een eigentijdse uitstraling. De hoge entreehal en loftwoning zijn heel open en gaan een relatie aan met het aangrenzend openbaar gebied.

Naam van het gebouw

House of Cool

Opdrachtgever

Fullhouse Vastgoed

Architect

Bokkers van der Veen Architecten

Bouwer

Gebroeders Verschoor

Omschrijving

Op eigen initiatief van het architectenbureau en voortkomend uit het gemeentelijke programma Klein&Fijn, is een opening in de straatwand ingevuld met een licht en hedendaags woongebouw voorzien van beeldbepalende poort.

Transformatie van de KoopGoot naar tijdelijke street art-vrijhaven

Eva Baselier

LITE HUB

Squares

Rubén Dario Kleimeer

Hoogstraat 168 - 172

Penthouse West399

Christian van der Kooy

Gym Loft

René de Wit

De vakjury van 2019 is bekend!

Met trots presenteren wij de jury van dit jaar onder leiding van Esther Agricola met Do Janne Vermeulen, Neraj Sevraj, Marianne van der Sanden en Jan Bruil.

Elk jaar buigt een nieuwe jury van vijf deskundigen – ontwerpers, opdrachtgevers en andere deskundigen – zich over alle inzendingen. Zij maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na het gebouwbezoek wijst de jury genomineerden en winnaar aan. Haar motivaties, observaties en bevindingen zal zij toelichten op de prijsuitreiking en in het essay namens de jury dat we opnemen in de publicatie van dit jaar.

Op 1 november maken wij de juryselectie bekend. Dan zal het publiek kunnen stemmen op de tien projecten uit de juryselectie.

Lijst
 1. Slaakhuys
 2. Brugwachtershuisje Lage Erfbrug
 3. Kadewoningen Rotterdam
 4. Wonen aan de Meander
 5. Paradijshof
 6. Transformatie van de KoopGoot naar tijdelijke street art-vrijhaven
 7. Elevatorhuis
 8. Willemstoren
 9. Gymzaal De Adamshof
 10. CPO-WATERBIES
 11. Confectiefabriek
 12. Drents Plantsoen en Van Haeftenstraat
 13. Fenix I
 14. ÉÉN BLOK STAD – SPOORPUNT
 15. Van Vollenhovenkwartier
 16. Hoogstraat 168 - 172
 17. Transformatie Christus Koningkerk
 18. Drukkerij Charlois
 19. BECELHUIS UPFIELD R&D OFFICE
 20. Transformatie voormalig PTT gebouw, Rotterdam
 21. Penthouse West399
 22. Lijnbaan 35-43
 23. Buitenplaats Brienenoord
 24. Cobana
 25. Zorgvilla Hillegersberg
 26. Sluisjesdijk 46
 27. Hofplein 19
 28. Ruiterbrug
 29. Geladaverblijf Diergaarde Blijdorp Rotterdam
 30. Stadswoning Spoorpunt
 31. Transformatie RTV Rijnmond complex
 32. "echt"kantoor voor Jinc
 33. Herbestemming VOC Zeemagazijn
 34. Fraai industrieel gebouw gebaseerd op de kwaliteiten van het sheddak
 35. Floating Farm Dairy
 36. Gym Loft
 37. Noordsingel Lofts
 38. Chinny Lijnbaan
 39. 100% waste-based interieur AVR
 40. RET remise Kleiweg
 41. Squares
 42. KPN De Link
 43. de Provenier

vakjury Prijs 2019
Esther Agricola (juryvoorzitter) 'Architectuur is de spiegel van de stad' Esther Agricola studeerde politicologie en kunstgeschiedenis aan de UVA en VU.  Zij was werkzaam bij NIROV, Stichting van Na de Oorlog en Stichting Hoogbouw. In 2000 werd zij directeur KEI Kenniscentrum stedelijke vernieuwing, een netwerk- en… Lees meer > Do Janne Vermeulen 'Ik zie Rotterdam als een stoere stad met een rauw randje en veel durf. Het lijkt me interessant te kijken naar gebouwen waar die kant van Rotterdam samenkomt met verfijning, precisie en doordachte ingrepen.'Do Janne Vermeulen is architect/directeur en medeoprichter van Team V Architectuur. Ze… Lees meer > Niraj Sewraj ‘Het ontwikkelen van nieuwe gebouwen en gebieden doe je vanuit de passie om waarde toe te voegen. Betekenisvolle en bijzondere gebieden zijn daarvan het resultaat.’Niraj Sewraj studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, Master Real Estate & Housing. Tijdens en na zijn studie was hij als ondernemer… Lees meer > Marianne van der Sanden ‘Het is ontzettend inspirerend om elke dag met de historie en de toekomst van onze leefomgeving bezig te mogen zijn. Er zijn nog zoveel verborgen parels te ontdekken, zeker ook in Rotterdam.’ Marianne van der Sanden is sinds 2006 partner bij Braaksma & Roos Architectenbureau. Het bureau… Lees meer > Jan Bruil ‘Met passie gezamenlijk werken aan vastgoedprojecten en gebieden, waardoor een mooiere en betere omgeving ontstaat, is wat mij drijft.  De institutionele herkomst van het vermogen en de langjarige scope die we hebben als belegger, maakt mijn werk maatschappelijk relevant en dat vind ik… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈