JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

WijkSportVoorziening Bonte Koe

Het gebouw is een massa met een ingetogen karakter, passend bij de kleinschalige bebouwde omgeving en het groene landschap. De hoofdentree duidelijk zichtbaar voor naderend publiek. Het gebouw opent zich overhoeks richting de wijk met een bijzonder en herkenbare ingreep, waarmee een vriendelijk en uitnodigend gebouw gecreëerd is.

De focus tijdens het ontwerpproces is een ‘Huis voor de wijk’, dit als belangrijk onderdeel van de gemeenschap. Beeldbepalend hierin is de uitgesneden vorm van een huis uit de hoofdmassa. Deze markeert de foyer en geeft interactie met de wijk. Dit architectonisch concept bewerkstelligt een sterk gebaar in het ruimtelijk beeld, wat zich binnen de rechthoekige hoofdmassa openbaart als een warm huis, maar in een tegengestelde vorm. In de avonduren is er een omkering van dit beeld. De foyer wordt verlicht waardoor juíst het huis zich prominent presenteert richting de omgeving, terwijl de hoofdmassa wegvalt tegen de donkere lucht.

Naam van het gebouw

WijkSportVoorziening Bonte Koe

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Architect

Wind Architecten Adviseurs

Bouwer

Wind Design & Build b.v.

Terug naar Prijs 2018 Vorige # 1 / 3 Volgende Terug naar boven Bekijk op de kaart 213 weergaven

House 1

Fotografie: Christian van der Kooy

WijkSportVoorziening Bonte Koe

Beeld: Wind Architecten Adviseurs

Zwemcentrum Rotterdam

Fotografie: Ronald Tilleman

Inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018 geopend

Welk gebouw wint dit jaar de Rotterdam Architectuurprijs? Inzenden kan tot 10 oktober 

De Markthal, Het Schieblock, De RDM Campus, Rotterdam CS, Een Blok Stad en CPO Hooidrift. Het zijn enkele van de winnaars sinds 2010. Welke projecten maken dit jaar kans op de prijs? Wij nodigen architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen van harte uit om gebouwen in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018.


Welke gebouwen?

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op onze site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs. Inzenden dus!

Waaraan moet een gebouw voldoen?

> Het is in gebruik genomen tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018.
> Het bevindt zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.

Inzenden & inloggen

Inzenden kan van 10 september tot 10 oktober 2018.

Voor het inzenden van een project is het nodig om in te loggen. Wie eerder een project heeft ingediend kan bestaande inloggegevens gebruiken of een nieuw account aanmaken. Wie voor het eerst een project inzendt, maakt een nieuw account met inloggegevens aan. Inloggen en registreren kan hier.

Lijst
  1. WijkSportVoorziening Bonte Koe
  2. Zwemcentrum Rotterdam
  3. House 1

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in privacyverklaring. Accepteer / Weiger