JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Transformatie Coolhaven 96-98

Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur is samen met het OT theater sinds mei 2018 gevestigd in een voormalige bedrijfsruimte aan de Coolhaven. Het pand is daarvoor zorgvuldig gestript en getransformeerd tot een lichte open kantoorvloer met respect voor de typische wederopbouw kwaliteiten.

De begane grond van 440 m2 is opgedeeld in een voorruimte met een bibliotheek en workshopruimte. Een maquetteruimte, een vergaderkamer en de keuken zijn in de middenzone gesitueerd. Aan de achterzijde bevindt zich het bureaulandschap. Naast het bureau Ziegler | Branderhorst is er een repetitieruimte en mini-theater met 39 stoelen voor het OT theater, voorheen huurder van het hele pand.
De functionele architectuur van de bestaande ruimte diende als uitgangspunt voor het ontwerp. In de structuur van expressieve balken en kolommen zijn nieuwe ruimtes gecreëerd met maximaal daglicht via daklichten en vier nieuwe puien aan de expeditiestraat. Interne wanden zijn tot 2,40 m gesloten en daarboven met puien open gehouden.

De nieuwe pui aan de straat voegt zich in het straatbeeld door in compositie aan te sluiten bij de wederopbouw stijl. De markante expressie van Oregon Pine hout verbindt de entreepui met de ingrepen in het interieur.

Naam van het gebouw

Transformatie Coolhaven 96-98

Opdrachtgever

Ziegler Branderhorst

Architect

Ziegler Branderhorst

Bouwer

Bouwbedrijf Ernst Abbas

Omschrijving

Wederopbouwpand werd getransformeerd tot een licht werkgebouw met kleinschalig theater en voorzien van een frisse nieuwe pui die refereert aan de historie van het gebouw.

Terug naar prijs 2018 Vorige # 28 / 58 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 418 weergaven

Pakhuismeesteren

Niels Donckers

Hogeschool Rotterdam Business School

Ossip van Duivenbode

De Nieuwe Binnenweg

Frank Hanswijk

Zwemcentrum Rotterdam

Fotografie: Ronald Tilleman

Vier woongebouwen, kop van de Müllerpier

Kop van de Müllerpier

Stadswinkel Stadhuis Rotterdam

foto: Roos Aldershoff

VMBO Melanchthon Rotterdam

Gerard van Beek Fotografie

Erasmus MC

Rob van Esch

Boston & Seattle

Iemke Ruige

Vernieuwing van De Valkenier in Vreewijk

HT architecten

Wie zijn de winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2018?

Welke bouwwerken heeft het publiek in zijn hart gesloten en welk project ziet de vakjury als het beste van het afgelopen jaar? 

Uit de 52 inzendingen selecteerde de vakjury tien prachtige projecten. Zij wees daaruit twee eervolle vermeldingen en de winnaar aan. Welk bouwwerk zal worden bekroond met de Rotterdam Architectuurprijs 2018?

Iedereen die Rotterdam als architectuurstad een warm hart toedraagt, kon de afgelopen maand stemmen op de tien projecten van de juryselectie. Welk bouwwerk heeft de meeste stemmen in de wacht gesleept en wint dit jaar de publieksprijs?

We tellen af naar 19 december. Dan zullen de winnaars van de publieksprijs en de vakjuryprijs bekend worden gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Stadhuis van Rotterdam.

Lijst
 1. Huis aan de Maas
 2. Putsebocht
 3. Patio Villa SE
 4. New York HerLofts
 5. Pakhuismeesteren
 6. Müllerhuis
 7. Helden van de Ruyter
 8. KAAPVAARDER
 9. Hudson's Bay Rotterdam
 10. Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam
 11. MM25
 12. Erasmus MC
 13. Woonhuis M+E
 14. Energieke woning Müllerpier
 15. Maxi House
 16. Huis F&M
 17. Zwemcentrum Rotterdam
 18. De Nieuwe Binnenweg
 19. Woonhuis Ates-Mobach
 20. Trainingscomplex Feyenoord 1908
 21. House 1
 22. Biobased Eco Kaswoning
 23. Sportcomplex Olympia
 24. Hogeschool Rotterdam Business School
 25. Transformatie Coolhaven 96-98
 26. City Hub
 27. Multifunctioneel gebouw Basis
 28. Blaak House
 29. Boston & Seattle
 30. WijkSportVoorziening Bonte Koe
 31. Woonhuis Dalmeijer
 32. De Hoek
 33. Vernieuwing van De Valkenier in Vreewijk
 34. 3 flats Mathenesserweg Rotterdam
 35. Prachtig Kralingen
 36. PatioHouse
 37. VMBO Melanchthon Rotterdam
 38. Nieuwbouw kantoor en ADR-opslag Marine Care
 39. De Lijnbaan
 40. Woonhuis K+R
 41. Belevenisboerderij Schieveen
 42. RDM | VertiDrive in de Ketelmakerij
 43. Villa H
 44. Müllerpier: lifetime-woningen met een fenomenaal uitzicht
 45. Sterflats - Renovatie De Viervantflat
 46. Work Home - Play Home
 47. Calvin Klein Lijnbaan
 48. West 399
 49. Vier woongebouwen, kop van de Müllerpier

Vakjury Prijs 2018
Samir Bantal, voorzitter vakjury 2018 Samir Bantal, voorzitter vakjury 2018, is directeur van AMO, de denktank waarmee OMA het architectonische denken buiten de architectuur inzet op gebieden als design, technologie, media en kunst. Hij keerde in 2015 terug bij OMA. Hij had daar al gewerkt tussen 2003 en 2007 aan een reeks projecten… Lees meer > Eva Pfannes Eva Pfannes is directeur van OOZE Architects, Rotterdam. Ze studeerde aan de Stuttgart Art Academy en aan het Bartlett in London. Na te hebben gewerkt bij Zaha Hadid en Maxwan, richtte ze samen met Sylvain Hartenberg OOZE op in 2003.In processen van onderzoek en ontwerp combineert OOZE een verfijnd … Lees meer > Jacob Voorthuis Jacob Voorthuis doceert filosofie van de gebouwde omgeving aan de TU Eindhoven. Hij studeerde af als kunsthistoricus aan de Universiteit van Leiden in 1988 waar hij zich specialiseerde in kunsttheorie en esthetiek. In 1996 verdedigde hij zijn proefschrift waarin hij architectonisch ontwerp en de… Lees meer > Renske van der Stoep Renske van der Stoep startte in september 2018 het architectenbureau ROFFAA. Vanaf 1998 werkte ze bij MVRDV, Inbo, Ector Hoogstad en was Partner bij KCAP Architects&Planners.Met ROFFAA ontwerpt ze betekenisvolle architectuur die een positieve spin-off heeft op haar gebruikers en context.… Lees meer > Bart Schoonderbeek Bart Schoonderbeek is eigenaar en algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch. Hij woont samen met zijn vriendin en vijf kinderen in Arnhem, waar met Industriepark Kleefse Waard het grootste project van Schipper Bosch is gevestigd. Hij is opgeleid als architect aan de beroemde… Lees meer >

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger