JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Huis aan de Maas

Op de kop van de Müllerpier, vlakbij het Lloydkwartier en de Euromast, is in het kader van het zelfbouw project Create@Müllerpier een stoer en open gezinshuis gebouwd op een prachtlocatie aan de Maas met vrij uitzicht over het water.

Op basis van een kavelpaspoort opgesteld door supervisor KCAP, waarbij onder andere een inpandige garage voor 2 auto’s als voorwaarde werd gesteld, is een split-level woning ontworpen die zich zoveel mogelijk richt op de Maas en de kade.

Direct aan de voortuin grenst de tuinkamer die via brede, witte tribunetrappen in verbinding staat met de keuken, de woonkamer en het atelier. Het atelier grenst op haar beurt weer aan een groene daktuin (in wording). Zowel vanaf de eettafel in de keuken, de bank in de woonkamer als de werktafel in het atelier is er spectaculair zicht op de voorbij varende schepen.

Voorbij de atelier ruimte overspant een massief stalen trap de woning in de dwarsrichting en wordt de woning meer privé: hier bevinden zich de slaapkamers en de badkamers. De doorvalbeveiliging wordt aan een zijde gewaarborgd door RVS staalkabels langs de trap die in 1x de hoogte overbruggen van het atelier tot de bovenste verdieping: de toegang naar de verdiept liggende groene daktuin (in wording) met volop uitzicht, maar waar de wind geen vrij spel heeft.

Door het open ontwerp van de stalen trap, de split-level die hier doorgezet wordt en de transparante doorvalbeveiliging, blijven in het bovenste deel van het huis eindeloos veel zichtlijnen bestaan.
Ook in de privé vertrekken is zicht op de Maas uitgangspunt gebleven. De slaapkamers aan de voorzijde hebben grote ramen aan de Maaszijde en vanuit het bad kan men cruise-schepen voorbij zien varen. Zelfs vanuit de kinderkamer en de badkamer aan de achterzijde van de woning blijft het water zichtbaar … zij het dat medewerking verleend moet worden door een ander gezinslid om een kamerdeur open te zetten.

De grote vensters in het huis bieden uitzicht naar buiten, maar laten ook veel licht naar binnen. Door de schoorsteenwerking van de vide met de open stalen trap kan de warmte echter makkelijk weg en wordt het nooit te warm in de woning. De groene daktuinen die binnenkort op de dakterrassen worden aangelegd maken het binnenklimaat nog prettiger en zorgen voor een waterbuffering op het dak.

De gebruikte materialen in de woning zijn puur: de basis is wit en het beton is in zicht gelaten. De trappen zijn of wit of van massief, blank gelakt staal. Alle natte ruimtes zijn met verschillende kleuren Bisazza tegels betegeld, maar omdat deze ruimtes zich (meestal) achter gesloten, witte deuren bevinden wordt het nooit te druk. Kasten zijn op maat gemaakt voor het huis en uitgevoerd in pools grenen of door en door gekleurd MDF.

Naam van het gebouw

Huis aan de Maas

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Studio Marco Vermeulen & Studio Joyce Langezaal

Bouwer

Bouw: VHR Bouw, Rotterdam | Interieurbouw: Ode aan de Vloer / M. vander Meer en Zoon / Bart Cuppens / Verberne bouw + meubel / Aad Jongkind

Omschrijving

Ontwerpers bouwden hun eigen luchtige en ruime split-level woning op de kop van de Müllerpier, met een beeldbepalende stalen trap in het hart en riant uitzicht over de Maas.

Terug naar Prijs 2018 Vorige # 9 / 52 Volgende Terug naar boven Bekijk op de kaart 399 weergaven

De Nieuwe Binnenweg

Frank Hanswijk

Hermes City Plaza

Belevenisboerderij Schieveen

DaF-architecten

KAAPVAARDER

BTR

Work Home - Play Home

LAGADO architects

Energieke woning Müllerpier

Simon Dries

De vakjury gaat aan het werk

We ontvingen dit jaar wel 50 inzendingen die kans maken op de Rotterdam Architectuurprijs 2018

Van 10 september tot 10 oktober konden opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen nieuwe Rotterdamse gebouwen inzenden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018. Het resultaat brengt de actuele Rotterdamse bouwproductie prachtig in beeld.

De komende weken zal de jury zich buigen over de oogst en daaruit een juryselectie samenstellen. In de loop van oktober maken we bekend wie er dit jaar in de jury zitten, dus houd onze website in de gaten!

Lijst
  1. Villa H
  2. Woonhuis M+E
  3. Maxi House
  4. 3 flats Mathenesserweg Rotterdam
  5. West 399
  6. Trainingscomplex Feyenoord 1908
  7. Sportcomplex Olympia
  8. Woonhuis Dalmeijer
  9. Huis aan de Maas
  10. Pakhuismeesteren
  11. Belevenisboerderij Schieveen
  12. Putsebocht
  13. Müllerhuis
  14. Helden van de Ruyter
  15. City Hub
  16. RDM | VertiDrive in de Ketelmakerij
  17. House 1
  18. Zwemcentrum Rotterdam
  19. Sterflats - Renovatie De Viervantflat
  20. Hogeschool Rotterdam Business School
  21. Woonhuis K+R
  22. Hudson's Bay Rotterdam
  23. Calvin Klein Lijnbaan
  24. Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam
  25. Transformatie Coolhaven 96-98
  26. VMBO Melanchthon Rotterdam
  27. Vernieuwing van De Valkenier in Vreewijk
  28. Nieuwbouw kantoor en ADR-opslag Marine Care
  29. Work Home - Play Home
  30. Blaak House
  31. Huis F&M
  32. Multifunctioneel gebouw Basis
  33. Müllerpier: lifetime-woningen met een fenomenaal uitzicht
  34. PatioHouse
  35. WijkSportVoorziening Bonte Koe
  36. De Hoek
  37. KAAPVAARDER
  38. Boston & Seattle
  39. De Lijnbaan
  40. Biobased Eco Kaswoning
  41. Patio Villa SE
  42. Woonhuis Ates-Mobach
  43. New York HerLofts
  44. De Nieuwe Binnenweg
  45. Erasmus MC
  46. MM25
  47. Energieke woning Müllerpier
  48. Prachtig Kralingen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger