JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

House 1

Het ontwerp van House 1 is geïnspireerd op de liberale theorieën van Lina Bo Bardi en Aldo van Eyck. Drie vormgevingsprincipes vormen de basis van het ontwerp: de keuken als kloppend hart, openheid door de horizontale en verticale verbindingen en zichtbare constructie versus tastbare texturen. Het huis, dat uitkijkt op een typisch Nederlands polderlandschap, bestaat uit een zware voet met daarop een asymmetrisch houten volume. Het huis staat in lijn met het langgerekte perceel, waardoor er rondom ruimte is voor terrassen en een tuin. De drie belangrijkste materialen die in de gevel worden gebruikt – grove krabpleister, western red cedar latten en lichtgrijze bakstenen – werken perfect samen in het definiëren en verenigen van de verschillende delen van het huis. De schoorsteen heeft een buiten- en binnenhaard en verbindt het tuinterras met de ruime leefkeuken.

Naam van het gebouw

House 1

Opdrachtgever

Familie de Graaf

Architect

Namelok

Bouwer

Damsteegt, IBZ

Terug naar Prijs 2018 Vorige # 3 / 3 Volgende Terug naar boven Bekijk op de kaart 224 weergaven

WijkSportVoorziening Bonte Koe

Beeld: Wind Architecten Adviseurs

Zwemcentrum Rotterdam

Fotografie: Ronald Tilleman

House 1

Fotografie: Christian van der Kooy

Inzending voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018 geopend

Welk gebouw wint dit jaar de Rotterdam Architectuurprijs? Inzenden kan tot 10 oktober 

De Markthal, Het Schieblock, De RDM Campus, Rotterdam CS, Een Blok Stad en CPO Hooidrift. Het zijn enkele van de winnaars sinds 2010. Welke projecten maken dit jaar kans op de prijs? Wij nodigen architecten, opdrachtgevers, bouwers en andere betrokkenen van harte uit om gebouwen in te dienen voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018.


Welke gebouwen?

Elk type gebouw kan meedingen naar de prijs – of het nu klein of groot is, een kantoor, school, woongebouw, kerk, brug, sportgebouw of iets anders. De Rotterdam Architectuurprijs is niet alleen op zoek naar nieuwbouw maar ook naar transformaties van bestaande architectuur. Alle inzendingen krijgen een plek op onze site en dingen mee naar de RAP-vakjuryprijs en de RAP-publieksprijs. Inzenden dus!

Waaraan moet een gebouw voldoen?

> Het is in gebruik genomen tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018.
> Het bevindt zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam.

Inzenden & inloggen

Inzenden kan van 10 september tot 10 oktober 2018.

Voor het inzenden van een project is het nodig om in te loggen. Wie eerder een project heeft ingediend kan bestaande inloggegevens gebruiken of een nieuw account aanmaken. Wie voor het eerst een project inzendt, maakt een nieuw account met inloggegevens aan. Inloggen en registreren kan hier.

Lijst
  1. WijkSportVoorziening Bonte Koe
  2. Zwemcentrum Rotterdam
  3. House 1

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in privacyverklaring. Accepteer / Weiger