JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Patio Villa SE

Op het voormalige hockeyveld van Leonidas in Rotterdam is een wijk gebouwd met vrijstaande woningen met een zeer hoge duurzaamheidsambtie. De woningen verschuilen zich niet achter hoge heggen en schuttingen, maar vormen samen een bont geheel in een parkachtige, autoluwe setting.

De patiowoning omarmt deze ambitie door de leefruimtes met grote ramen en de tuin te positioneren aan de zuidelijke straatkant. De leefruimtes in de woning zijn vervolgens georganiseerd rond een patio: een deel van de tuin waar beschutting tegen wind en geluid, en privacy gezocht kan worden.

Elke kamer is 4 bij 4 meter en samen vormen ze een ruimtelijke eenheid met de doorzichten door de patio; de centrale kamer die daarmee ook deel van het interieur wordt.

Om op het juiste moment zonlicht in het hart van het huis binnen te halen is op de verdieping één kamer een buitenkamer. Hier komt de dakvorm samen in het laagste punt om de bezonning van de patio te optimaliseren. Dit zorgt voor de specifieke hoofdvorm van de woning en resulteert in een dubbel gekromd groendak dat aan de binnenzijde is opgebouwd uit verschrankte houten plafondbalken.

De precieze stapeling en schakeling van kamers vormt een huis met beschutte plekjes en genereuze openingen, royale ruimtes en intieme kamers, kamers midden in het groen en een tuin midden in het huis.

Naam van het gebouw

Patio Villa SE

Opdrachtgever

privé

Architect

AAAN

Bouwer

Van Meijeren bv

Omschrijving

Deze woning in particulier opdrachtgeverschap schakelt binnen en buitenruimtes tot een vanzelfsprekend geheel, met een patio op de begane grond en een buitenkamer op de verdieping.

Terug naar opdrachtgever: priv Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 3680 weergaven
Lijst
  1. Patio Villa SE
  2. Villa H

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger