JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

WORM

Een deel van het voormalige Fotomuseum werd getransformeerd als nieuwe thuisbasis voor WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie. Hiervoor zijn de bestaande ruimtes zoveel mogelijk intact gelaten en met één architectonische ingreep ontsloten. Dit werd bereikt door een gat in de gevel te zagen, en het achterliggende vloerveld te verwijderen. Het uitgezaagde stuk van de gevel is twee meter verplaatst om zo de nieuwe entree te vormen. Van de gebruikte materialen in het interieur is 90% gerecycled. Zo werd bijna het volledige oude interieur, een transformatie van een voormalig VOC-pakhuis in Delfshaven (eveneens door Superuse Studios) hergebruikt. En ook dat interieur was opgebouwd uit restmaterialen, waarmee sommige materialen dus nu hun derde leven zijn ingegaan. Een ander voorbeeld is het hergebruik van vliegtuigpanelen als wandbekleding en technische schil in de concertzaal. Voor de vloeren werden duizend bureaus van het failliete Fortis gebruikt, en het archiefsysteem van het Fotomuseum transformeerde tot een winkelinterieur en zitjes. WORM is dus niet alleen een transformatie van het voormalige Fotomuseum, maar ook een transformatie van vele materialen.

Naam van het gebouw

WORM

Opdrachtgever, architect of bouwer

Superuse Studios i.s.m. Joep van Lieshout

Opdrachtgever

WORM

Architect

Superuse Studios i.s.m. Joep van Lieshout

Bouwer

E.J. Bouwmeester

Omschrijving

Gebouw en materiaal krijgen nieuw leven in Instituut voor Avantgardistische Recreatie

Lijst
  1. WORM

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈