JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Villa Rotterdam

Het oorspronkelijke woonhuis uit 1930 was al twee keer uitgebreid toen OOZE de opdracht kreeg voor een nieuwe verbouwing. Omdat de opdrachtgevers hechtten aan de sfeer van het oude huis was nieuwbouw geen optie – tegelijkertijd waren de mogelijkheden voor uitbreiding op het kavel bijna uitgeput. De maximaal toegestane bouwenvelop bood de richtlijn voor een totale reorganisatie van het huis met een flinke uitbreiding als resultaat. Een centrale vide met trap is het hart van de vernieuwde woning. Op de verdieping werden nieuwe kamers toegevoegd, telkens conform de maximaal toegestane bouwhoogte op de desbetreffende plek. De kap maakt het huis tot een geheel. Als verwijzing naar het puntdak van de villa zijn de dakvlakken van gras en massief hout met gebeitst accoya, ingevuld met driehoeken van glas. Binnen voltrekt de overgang van oud naar nieuw zich geleidelijk vanaf de begane grond tot op de tweede verdieping.

Naam van het gebouw

Villa Rotterdam

Opdrachtgever, architect of bouwer

OOZE

Opdrachtgever

Vertrouwelijk

Architect

OOZE

Bouwer

DB Bouw

Omschrijving

Opvallende uitbreiding van woning uit de jaren dertig

Lijst
  1. Private Residence
  2. Villa Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈