JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Witte de Withstraat 50

Met enkele ingrepen is de toegankelijkheid en zichtbaarheid van twee instituten voor hedendaagse kunst verbeterd. Tent en Witte de With zijn sinds 1990 gevestigd in het een voormalige HBS aan de Witte de Withstraat, die zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot een centrum voor cultuur en uitgaan. Vanaf de straat was het gebouw een gesloten bastion. Door de gevel te openen en de ramen te vergroten is het omgevormd tot een transparant en uitnodigend museum met tentoonstellingsruimten direct achter de ramen naar de straat. Met de renovatie werd een lichte entree gerealiseerd met een gedeelde balie. In een gezamenlijke lobby zijn bar, bookshop, garderobe en ontvangst samengebracht. De toegankelijk is verbeterd, toiletten en installaties zijn vernieuwd en ruimtelijke knelpunten in de tentoonstellingsruimten op de begane grond zijn opgelost. Sinds de verbouwing zijn er 50 procent meer reguliere bezoekers en is het aantal groepen verdubbeld.

Naam van het gebouw

Witte de Withstraat 50

Opdrachtgever

Stichting Witte de With

Architect

De Zwarte Hond | Daan Zandbelt i.s.m. Rogier van den Berg voor VO fase en voorstudies

Bouwer

Bakker Arkel

Omschrijving

Renovatie en transformatie gevel en reorganisatie begane grond

Terug naar opdrachtgever: stichting witte de with Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 14971 weergaven
Lijst
  1. Witte de Withstraat 50

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger