JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Kantoor IMd Raadgevend Ingenieurs

Als nieuwe plek om zich te vestigen liet ingenieursbureau IMd Raadgevend Ingenieurs zijn keuze vallen op een onverwachte locatie: een voormalige staalfabriek in de wijk Feijenoord. Voor de transformatie van dit gebouw werd een eenvoudige, maar economisch en architectonisch aantrekkelijke aanpak gekozen. Tegen de kopgevels van de productiehal werden tweelaagse werkpaviljoens geplaatst. Daartussen ligt een open ruimte met vergaderpaviljoens, trappen en loopbruggen, een ‘speeltuin voor ingenieurs’ waarin de imposante staalconstructie het beeld bepaalt. Behalve een aantal nieuwe gevelopeningen die daglicht binnenlaten en uitzicht over het water bieden, waren geen verdere ingrepen nodig. De ruwe staalconstructies, betonnen vloer en bakstenen wanden van de oudbouw worden gecombineerd met de nieuwe elementen van glas, kunststof en steigerhout.

Naam van het gebouw

Kantoor IMd Raadgevend Ingenieurs

Opdrachtgever, architect of bouwer

IMd Raadgevend Ingenieurs

Opdrachtgever

IMd Raadgevend Ingenieurs

Architect

Ector Hoogstad Architecten

Bouwer

De Combi

Omschrijving

Staalfabriek wordt speeltuin voor ingenieurs

Lijst
  1. Kantoor IMd Raadgevend Ingenieurs

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈