JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam

De opgave was het creëren van een uitbreiding en transformeren van het bestaande gebouw van het Hoornbeeck College aan de Carnissesingel in Rotterdam. Wij realiseerden een nieuwe heldere structuur waarbij studenten, docenten, architectuur en geloofsovertuiging elkaar ontmoeten rondom een centraal hart.

Geïnspireerd door de schilderkunst van de tijdgenoten van Hoornbeek zoals Frans Hals en vooral Pieter Jansz Saenredam. De verfijnde tekeningen en schilderijen van kerkinterieurs van deze laatste kunstschilder inspireerde ons om door te denken in lijnperspectief en heldere open ruimten waarin het heldere licht een hoofdrol vervuld.

Door soms letterlijk lijnaccenten aan te brengen hebben wij belangrijke ruimtes met elkaar verbonden en licht gecreëerd. Ook in de buitengevels is het lijnenspel aangezet in het ambachtelijke metselwerk. Het bestaat uit verschillende metselverbanden (wild, staand en verspringend) waardoor optimale horizontale belijning en gelaagdheid in de nieuwe gevel ontstaat.

Verder werkten wij zo veel mogelijk met pure, duurzame materialen en is ook het interieur geïnspireerd op lijnen en kleuren van het Hollandse landschap en de natuur. Blauw van de lucht, het water, regen, het wolkendek, het gras, de oogst op de akker, de polder, het riet en de kleur van de aarde. Ook de gebruikte okergele bakstenen zijn hierop geïnspireerd. Het is een gemêleerde handvorm waardoor het karakter ambachtelijk en authentiek is en er tevens verschillende kleurnuances zichtbaar zijn.

Naam van het gebouw

Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam

Opdrachtgever

Hoornbeeck College

Architect

Machiel Hopman

Bouwer

Ballast Nedam

Omschrijving

Het bestaande gebouw van het Hoornbeeckcollege in Rotterdam Zuid werd gerenoveerd en vormt nu één geheel met een nieuw bouwvolume in beeldbepalend geel metselwerk.

Terug naar opdrachtgever: hoornbeeck college Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1203 weergaven
Lijst
  1. Renovatie en uitbreiding Hoornbeeck College Rotterdam

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger