JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Buitenhuis Kralingen

‘Natuurlijk Wonen’ op het Leonidasterrein in Kralingen is op meerdere fronten een unieke woonwijk. Het biedt een zeldzame combinatie van stedelijk wonen in het groen, met een kleinschalig karakter, in vrijstaande woningen, nabij de Maas. Ook pioniert de gemeente Rotterdam hier met stedelijke ontwikkeling waarin een gas- of stadsverwarmingsaansluiting niet verplicht is. Buitenhuis Kralingen is een all-electric woning die duurzaamheid combineert met een minimalistische vormgeving. Het is langgerekte woning, zorgvuldig georiënteerd op het licht, de zon en het groen. In een volume van bijna achttien meter lengte, zijn de verschillende woonfuncties lineair geschakeld. Een vide en trappenhuis verbinden de twee woonlagen. Verschillende gevelopeningen zorgen voor verrassende doorzichten en lange zichtlijnen. Er is bewust gekozen voor veel open ruimtes, zodat de woning ook in de toekomst flexibel kan worden vormgegeven en naar wens extra kamers kunnen worden gecreëerd. De enorme glazen voorgevel is dé eyecatcher van de woning en zorgt ervoor dat het daglicht tot in het hart van de woning doordringt. De gevel is afgewerkt met zwartgebeitst hout. PV-panelen, een lucht-water warmtepomp, vloerverwarming en een goede isolatieschil maken de woning energieneutraal.

Naam van het gebouw

Buitenhuis Kralingen

Opdrachtgever

Fam. Prins

Architect

Stefan Prins

Bouwer

Van Herk Bouw

Omschrijving

Energieneutrale woning op het Leonidasterrein kenmerkt zich door een luchtige, lineaire opzet met mogelijkheden voor de toekomst.

Terug naar opdrachtgever: fam. prins Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 16963 weergaven
Lijst
  1. Buitenhuis Kralingen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger