JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Parkeergarage Campus Erasmus Universiteit

De Parkeergarage maakt deel uit van een nieuw masterplan voor de EUR Campus van de bureaus Juurlink+Geluk en VantSpijker, met als basis een assenkruis. Het masterplan verandert de campus van een onsamenhangende verzameling faculteitsgebouwen en parkeerterreinen tot een gestructureerd stedelijk ensemble. Dit plan heeft als uitgangspunt auto’s uit het maaiveld te weren en zo ruimte vrij te spelen voor een aantrekkelijke ingerichte campus met meer voorzieningen. De parkeergarage van twee lagen biedt royaal parkeergelegenheid voor bezoekers, studenten en werknemers en organiseert ook de twee hoofdtoegangen voor auto’s op de campus. De garage ligt half verzonken in het maaiveld met op het dak de centrale plaza, een langgerekt plein dat fungeert als centrale hub voor het gebied. Door vides in de parkeergarage ontstaat contact met de plaza wat bijdraagt aan de toegankelijkheid van de garage en tegelijk de oriëntatie en een gevoel van veiligheid binnen in de garage bevordert.

Naam van het gebouw

Parkeergarage Campus Erasmus Universiteit

Opdrachtgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Architect

Sputnik Architecture Urbanism Research B.V., Jvantspijker Urbanism Architecture Research B.V., i.s.m. Juurlink [+] Geluk b.v.

Bouwer

BAM Utiliteitsbouw B.V.

Omschrijving

Parkeergarage met plaza op het dak als cruciaal onderdeel van vernieuwde campus

Lijst
  1. Parkeergarage Campus Erasmus Universiteit
  2. Erasmus Paviljoen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈