JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Prachtig Kralingen

Aan de Palestinastraat in de Rotterdamse wijk Kralingen zijn, in opdracht van Woonstad Rotterdam, 12 nieuwbouwwoningen in de koopsector gerealiseerd. Er is gekozen voor een historiserende architectuur om enerzijds de woningen beter te laten passen in de bestaande context en anderzijds om hiermee het oorspronkelijk karakter van de wijk Kralingen te behouden en te versterken.
De 12 (4-laagse) stadswoningen, met een oppervlakte van ongeveer 175 m2, zijn in beginsel gelijk van opzet en vormen tezamen de nieuwe straatwand. Door echter binnen een strakke, duidelijke hoofdstructuur te variëren met gevelinvulling, detaillering en nadere uitwerking is een samenhangende verscheidenheid ontstaan.
De potentiële koper/bewoner is op het uiteindelijke resultaat eveneens van invloed geweest, gezien de diversiteit aan opties waaruit te kiezen viel.
Gezien de overweldigende belangstelling voor de woningen (meer dan 100 gegadigden voor 12 woningen) rijst het vermoeden dat dit concept op meer plekken in de stad kan aanslaan.

Naam van het gebouw

Prachtig Kralingen

Opdrachtgever

Woonstad Rotterdam

Architect

BTR architectuur+bouwkunde

Bouwer

Bouwbedrijf Vink

Omschrijving

Rij van twaalf historiserende stadswoningen volgt de karakteristieken van de negentiende eeuwse architectuur in de omgeving en voegt zich bijna ongemerkt in de straatwand.

Terug naar bouwer: bouwbedrijf vink Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1210 weergaven
Lijst
  1. Prachtig Kralingen
  2. KAAPVAARDER

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger