JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

KAAPVAARDER

Kaapvaarder is een nieuwbouwproject op Katendrecht en omvat 32 stadswoningen in drie of vier bouwlagen en minimaal 3 slaapkamers. De woningen vormen een gesloten bouwblok tussen de Brede Hilledijk, Atjehstraat, Timorstraat en Lombokstraat.
Op het relatief smalle binnenterrein wordt op maaiveldniveau geparkeerd waardoor bijna alle woningen twee privé parkeerplaatsen hebben, direct grenzend aan hun eigen perceel. Het parkeergedeelte is overdekt waardoor de buitenruimte van de woningen op de eerste verdieping, grenzend aan de woonlaag, is gesitueerd.
Om de bebouwing beter aan te laten sluiten bij de bestaande context is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een historiserende architectuur. Het oorspronkelijke karakter van de wijk wordt hierdoor behouden en versterkt.
Omdat aansluiting op verschillende schaalniveaus speelt is getracht om niet slechts de hoofopzet verwant te laten zijn met de omringende bebouwing maar dit eveneens te realiseren op het vlak van materialisatie, detaillering en kleurstelling. Deze verfijning heeft ertoe geleid dat de bebouwing ook van dichtbij past in zijn omgeving.

Naam van het gebouw

KAAPVAARDER

Opdrachtgever

Woonstad Rotterdam

Architect

BTR architectuur+bouwkunde

Bouwer

bouwbedrijf Vink

Omschrijving

Nieuw woonblok voegt zich met historiserende architectuur in de negentiende-eeuwse omgeving van Katendrecht met parkeren op het binnenterrein bij het eigen perceel.

Terug naar bouwer: bouwbedrijf vink Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1340 weergaven
Lijst
  1. Prachtig Kralingen
  2. KAAPVAARDER

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger