JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Herenhuis Noordereiland

Dit woonhuis in particuliere opdracht is gebouwd op een onmogelijk geacht stukje grond. Het is tegen de bestaande negentiende-eeuwse bebouwing aangebouwd terwijl het aan de andere zijde grenst aan de spoordijk met de toegang tot de spoorbrug De Hef. Het gebouw van vier lagen heeft een stalen constructie, met betonnen vloeren en gemetselde bakstenen gevels. De onderste laag biedt een vrije ruimte. Erboven liggen de woonverdiepingen. De zijgevel van de woning reageert op de schuine wand van de voormalige spoordijk door per verdieping steeds iets uit te kragen. De footprint heeft een breedte van 4,7 meter en de bovenste verdieping een breedte van 5,7 meter. Vanaf de derde verdieping kijkt de woning uit over het naastgelegen park. Een groot dakterras biedt uitzicht over de omgeving.

Naam van het gebouw

Herenhuis Noordereiland

Opdrachtgever

J.P. van Mourik

Architect

Kühne & Co Architectenbureau

Bouwer

W-Bijl B.V. Rozenburg

Omschrijving

De kwaliteiten van een klein kavel op een unieke locatie zijn ten volle uitgebuit in een woonhuis met uitkragend bouwvolume en dakterras.

Lijst
  1. Herenhuis Noordereiland

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈