JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Hendrik de Keyser

Dit project bestaat uit een appartementencomplex en een rij eengezinswoningen. Het bevindt zich aan de rand van stadsvernieuwingswijk Crooswijk en is omringd door typische jaren tachtig architectuur. Deze plek aan de Rotte werd gezien als een van de laatste mogelijkheden om duurdere bouw toe te voegen in de wijk. Daarom is gezocht naar een voorname uitstraling, zonder de kenmerken van de buurpanden te negeren. Verstaffelen zorgt ervoor dat het appartementencomplex de schuin lopende rooilijn volgt, terwijl de voorgevels de richting van het rechter buurpand oppakken. Peilhoogteverschillen worden opgelost door per twee woningen 200 mm te stijgen. De plattegronden zijn traditioneel, maar zo geconfigureerd dat eten aan de straat tot de mogelijkheden behoort. De appartementen op de eerste verdieping beschikken over een werkruimte op de begane grond, toegankelijk via een spiltrap. Deze werkruimtes schermen gelijk de achtergelegen bergingen af en grote bloembakken markeren de overgang met de straat. Balkonhekken met trompe l’oeil bieden een eigentijdse ornamentiek in contrast met de brute betonranden. In de zijstraat werd een reeks geschakelde twee-onder-een-kapwoningen met zadeldaken gerealiseerd. De materialen refereren aan de architectuur in de directe omgeving, maar met een eigen idioom.

Naam van het gebouw

Hendrik de Keyser

Opdrachtgever

Havensteder

Architect

Kühne & Co Architectenbureau

Bouwer

Van Wijnen

Omschrijving

Appartementencomplex en reeks van eengezinswoningen voegt zich in omgeving van jaren tachtig architectuur maar wel met eigen actueel idioom.

Terug naar bouwer: van wijnen Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 5879 weergaven
Lijst
  1. Willemstoren
  2. 21 energieneutrale huurwoningen
  3. Hendrik de Keyser
  4. Het Buro en De Bovenkamer
  5. De Karel Doorman

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger