JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

African Inn

African Inn werd in 1975 gebouwd als bejaardentehuis ‘Maasveld’. In 2001 bouwde Stadswoningen het met minimale middelen om tot 155 kleine, voornamelijk zelfstandige, één-kamereenheden, maar vanaf 2013 stond het verouderde complex nagenoeg leeg en werd het beheerd in het kader van anti-kraak. Daarna werd een begin gemaakt met plannen voor een transformatie naar 45 vrije sectorappartementen en 11 sociale huurwoningen met twee, drie of vier kamers. Daarvoor werd het oorspronkelijke gebouw gestript en opnieuw ingedeeld en afgewerkt. Ook is het gebouw energetisch verbeterd en zijn de woningen all-electric gemaakt en aangesloten op de stadsverwarming. Het casco, de bestaande draagstructuur en de corridorontsluiting met liften en (nood-)trappenhuizen vormden de basis van het ontwerp. Waar mogelijk is het gebouw opengebroken om de benauwende sfeer van de corridors te verbeteren. Zo werd de ruimtelijke beleving van het inpandige verkeersgebied verbeterd en is een relatie met de buitenruimte gelegd. De oorspronkelijke, nauwelijks herkenbare entree van het gebouw is getransformeerd tot een ruime entreehal over drie bouwlagen. Ter plaatse van de centrale liften zijn bijna alle verdiepingen door middel van vides met elkaar verbonden.

Naam van het gebouw

African Inn

Opdrachtgever

Vestia

Architect

BTR architectuur+bouwkunde

Bouwer

Van Omme & De Groot

Omschrijving

Bejaardentehuis uit 1975 is getransformeerd tot een modern appartementengebouw waarbij benauwde corridors zijn opengebroken en een ruime entreehal is toegevoegd.

Terug naar bouwer: van omme & de groot Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 8363 weergaven
Lijst
  1. Helden van de Ruyter
  2. Blaak House
  3. Olympusflat
  4. African Inn
  5. De Machinist

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger