JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

PatioHouse

PatioHouse Lambregtse is de eerste gerealiseerde woning gebaseerd op het door WeberdeJong architecten ontwikkelde ConceptHome-principe; een ijzersterk ruimtelijk en functioneel ontwerpconcept dat de basis vormt voor de ontwikkeling van hoogwaardige woningen.
Het ontwerp van de woning is gebaseerd op het ruimtelijke concept van de patio; een centrale (buiten)ruimte waaromheen de woning is georganiseerd. De basisvorm van de woning is een rechthoekige massa van 12 m breed, 14 m lang en 7 m hoog die is gemodelleerd tot een gearticuleerd volume met diverse uitsnijdingen. In het midden van de massa is een vierkant van 4 x 4 m uitgesneden waardoor er een patio ontstaat. Deze patio vormt het ruimtelijke hart van de woning en maakt het mogelijk dat er van alle zijden daglicht naar binnen komt en er interessante zichtlijnen dwars door de woning ontstaan. Ten behoeve van twee belangrijke functies is de massa nog verder uitgesneden. Aan de voorzijde op de begane grond is een volume van 4 x 4 m uitgesneden om de (overdekte) entree van de woning te maken en aan de achterzijde op de 1e verdieping is een volume van 8 x 4 m uitgesneden om een royaal dakterras te maken. Door deze beide uitsnijdingen is er via de patio een ruimtelijke verbinding ontstaan tussen de voorzijde en achterzijde van de woning. De woonfuncties op de begane grond bestaan uit in elkaar overlopende open ruimtes die georganiseerd zijn rondom de patio. De slaapkamers op de verdieping zijn allemaal bereikbaar via een overloop die eveneens rondom de patio is gesitueerd. Hierdoor ontstaat er een functioneel logische woning met buitengewone ruimtelijke kwaliteiten. De buitengevels zijn zoveel mogelijk gesloten en hebben alleen openingen als dit noodzakelijk is in verband met daglicht of wenselijk is in verband met uitzicht. De patiogevels zijn volledig van glas en zorgen voor ruim voldoende licht, lucht en ruimte in de woning. Op deze wijze ontstaat er een interessante wisselwerking tussen gesloten en open. De patio is het verbindende element en zorgt er voor dat deze tegengestelde karakters tegelijkertijd ervaarbaar zijn. In deze woning zijn diverse duurzame maatregelen toegepast, zoals zonnepanelen (PV), warmtepomp met bodembron, kierdichte bouw met triple beglazing, mechanische ventilatie met warmteterugwinning.

Op het basisconcept van de woning zijn tal van varianten mogelijk; de maatvoering is variabel en kan aangepast worden aan het beschikbare kavel, er zijn diverse uitbreidingsopties mogelijk met elk een eigen functie en karakter (praktijkruimte beneden, atelierkamer boven), de woning kan in meervoud worden toegepast (gespiegeld, gekoppeld, geschakeld) ten behoeve van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) en voor de gevels is een palet aan materialen en kleuren mogelijk. Daarnaast is er volledige keuzevrijheid in de afwerking van het interieur. Kortom een woning met een sterk basisconcept die met maatwerkoplossingen eenvoudig aan individuele wensen is aan te passen.

Naam van het gebouw

PatioHouse

Opdrachtgever

Fam. Lambregtse

Architect

WeberdeJong architecten

Bouwer

Van Baaren Aannemers

Omschrijving

Variatie op standaardwoningconcept met vierkante patio, hier uitgevoerd met uitsnede aan de voorkant ten behoeve van de entree en aan de achterzijde voor een dakterras.

Lijst
  1. PatioHouse

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈