JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Kantoorloft, De Fabriek van Delfshaven

Een als danszaal bedoelde ruimte in bedrijfsverzamelgebouw De Fabriek van Delfshaven werd herontwikkeld tot kantoorloft. Al sinds de oplevering stond de ruimte leeg. In overleg met eigenaar Havensteder heeft de architect deze ruimte herontwikkeld als kantoorruimte, inclusief de benodigde vergunningen, aanpassingen in brand- en vluchtplan en andere zaken. De architect heeft de verbouwing aanbesteed en gefinancierd en verdient deze via huurkorting terug. De zaal is opnieuw georganiseerd met de inzet van een centraal ruimtelijk element, een houten sculptuur die in één beweging een geluiddichte vergaderkamer, pantry, garderobe en daktuin creëert. Door zijn hoogte voegt dit element een nieuwe dimensie toe aan de werkruimte terwijl het tegelijkertijd de akoestiek verbetert. Het is vervaardigd uit gelakt multiplex, kozijnloos glas en stalen kolommen.

Naam van het gebouw

Kantoorloft, De Fabriek van Delfshaven

Opdrachtgever

initiatief en ontwikkeling: Jvantspijker b.v. i.s.m. Havensteder

Architect

Jaakko van 't Spijker i.s.m. Julio Gil, Paul van den Bergh en Casper Aussems

Bouwer

Spacecreators.nl, Luuk Hegeman

Omschrijving

verbouwing kantoor-loft in een voormalige fabriek, tegenwoordig bedrijfsverzamelgebouw

Lijst
  1. Kantoorloft, De Fabriek van Delfshaven

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈