JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

de Provenier

Zorg volgt wonen!

Achter Rotterdam CS heeft zorgorganisatie Middin een verzorgingshuis voor een woonzorggebouw voor ouderen en mensen met een beperking vervangen: De Provenier.

Bijzonder aan de Provenier is dat verschillende zorgbehoevenden samen wonen op één plek, en dat de zorg ondergeschikt is aan het wonen. Zorgaanbieder Middin was direct medestander van het idee om het wonen de nadruk te geven en zorg te laten volgen. De heldere woonvisie: iedereen krijgt een eigen woning. Want iedereen heeft recht op privacy en een eigen leefruimte. Daarom is het ontwerp gebaseerd op gewone, zelfstandige woningen die voorbereid zijn op het scheiden van wonen en zorg. Dit geeft het gebouw grote toekomstwaarde.

Jongere bewoners met beperkingen kunnen mensen met dementie in de Provenier ondersteunen. Het ontwerp ondersteunt de gedachte van maatschappelijke zingeving. Rond de beschutte binnentuin bevinden zich op iedere verdieping huiskamers met een zonnig terras. Aan de karakteristieke Provenierssingel bevinden zich functies zoals fysiotherapie en het trefpunt voor buurtbewoners en cliënten. Daarmee ontstaat een verbinding met mensen en de al aanwezige voorzieningen in de wijk.

Naam van het gebouw

de Provenier

Opdrachtgever

Middin Rijswijk

Architect

KAW Rotterdam

Bouwer

Slokker bouwgroep

Omschrijving

Bakstenen woonzorggebouw met appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen, voegt zich in zijn negentiende-eeuwse omgeving en profiteert maximaal van zijn ligging aan de lommerrijke Provenierssingel.

Terug naar bouwer: slokker bouwgroep Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1200 weergaven
Lijst
  1. de Provenier
  2. De Wiel & De Waal
  3. MFSA De Sportmotor

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger