JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Gymzaal Slaghekstraat

De Gymzaal Slaghekstraat valt op door de diagonale belijning van de gevel waarmee het gebouw een uitnodigend gebaar maakt. Het reageert op de omgeving met glazen hoeken aan de Slaghekstraat en het Vredesplein waar de gevelbekleding visueel omhoog is getrokken. De gymzaal kreeg een gevelbekleding van geglazuurde baksteen in de plint en diagonaal geplaatste stroken vezelcementplaat erboven. Samen met het glas ontstaat een veelzijdig palet in kleur, glans en reliëf waarin veel aandacht is besteed aan een zorgvuldige detaillering van de overgangen tussen de verschillende materialen. De gymzaal is met bijbehorende ruimten samengebracht in een rechthoekig volume. De schuine lijnen komen terug in het interieur. Een akoestisch plafond, daglicht en uitzicht naar buiten dragen hier bij aan de ruimtelijke kwaliteit.

Naam van het gebouw

Gymzaal Slaghekstraat

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling

Architect

Koning Ellis architecten

Bouwer

Schipper Bouwgroep

Omschrijving

Een uitnodigende gymzaal voor jonge sporters aan het Vredesplein in Rotterdam Zuid

Lijst
  1. Gymzaal Slaghekstraat

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger

≈≈≈