JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Uitreiking RAP naar de Architectuurmaand

lees meer >

Putsebocht

Aan de Putsebocht op Rotterdam-Zuid bouwde Woonstad Rotterdam dit jaar vijftig nieuwe gezinswoningen in de sociale huur, waarvan 48 met een tuin. Maar liefst 678 zonnepanelen op de daken dragen bij aan de verduurzaming van Rotterdam. Ook is er geen gasaansluiting meer: koken gaat elektrisch en de woningen gebruiken stadsverwarming.

De woningen zijn verdeeld over 2 stroken. De 4 hoeken worden geaccentueerd met extra hoogte en door erkers met Franse balkons. De voornaamste uitdaging zat vooral in om sociale huurwoningen toch een statige uitstraling te geven; een weloverwogen balans tussen kosten, onderhoud, maar tegelijk wel een rijke detaillering. De gevels zijn versierd met ornamentiek in witte stenen en de woningtoegangen worden verbijzonderd door verticale penanten donker metselwerk.

Naam van het gebouw

Putsebocht

Opdrachtgever

Woonstad Rotterdam

Architect

A3 Architecten

Bouwer

RIZ Bouw

Omschrijving

Corporatie Woonstad realiseerde deze sociale eengezinswoningen die qua uitstraling passen in de negentiende-eeuwse omgeving en als all-electric woningen met zonnepanelen voldoen aan actuele eisen van duurzaamheid.

Terug naar bouwer: riz bouw Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 1153 weergaven
Lijst
  1. Paradijshof
  2. Drents Plantsoen en Van Haeftenstraat
  3. Putsebocht
  4. De Hagen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger