JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

De Nieuwe Boompjes

Het voormalige bijkantoor van De Nederlandsche Bank was het eerste gebouw dat na het Rotterdamse bombardement van 1940 op de Boompjes werd herbouwd. Het door architect Zwiers in traditionalistische stijl ontworpen bankgebouw is in 1990 aangewezen als gemeentelijk monument. In de periode 2008-2016 werden diverse transformatieplannen voor het voormalige bankgebouw ontwikkeld die vanwege de crisis geen doorgang vonden. Uiteindelijk is het gebouw getransformeerd tot multi-tenant kantoor met enkele semi-publieke functies. Veel aandacht is besteed aan behoud en integratie van elementen met cultuurhistorische waarde zoals de kluizen, de monumentale statietrap en de klantenhal, alsmede de bewaard gebleven directievertrekken. De grote verrassing was het ambachtelijk uitgevoerde betonskelet dat tevoorschijn kwam. Deze generieke skeletstructuur kon weer zichtbaar gemaakt worden en is door de diverse huurders in de kantoorinterieurs geïntegreerd. Aan de Terwenakker is een nieuwe hoofdentree gemaakt. In combinatie met de nieuw gerealiseerde ondergrondse parkeergarage is dit nu de belangrijkste ontsluiting van het gebouw. De gevels verkeerden in goede conditie en hoefden nauwelijks te worden aangepast.

Naam van het gebouw

De Nieuwe Boompjes

Opdrachtgever

COD

Architect

01-10 architecten

Bouwer

Pleijsier Bouw

Omschrijving

Voornaam bankgebouw werd multi-tenant kantoor met behoud van beeldbepalend betonskelet en reliquieën als kluizen, statietrap en directievertrekken.

Terug naar bouwer: pleijsier bouw Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 9602 weergaven
Lijst
  1. De Nieuwe Boompjes

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger