JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Station Rotterdam Bergweg

Het voormalige Station Bergweg, een ontwerp van Sybold van Ravesteyn op de Hofbogenlijn, onderging een cascotransformatie en huisvest nu een groot pizzarestaurant. Nadat het station in 2006 in onbruik was geraakt viel het aan verloedering ten prooi. In 2009 besloot bureau JagerJanssen, zelf gevestigd in de Hofbogen, op eigen initiatief een plan te maken voor de herontwikkeling van dit stationsgebouw dat de status heeft van Rijksmonument. Het was de basis voor een opdracht in 2015. Een nieuwe langsgevel met glazen puien brengt de zeven bogen in het zicht waar het stationsgebouw omheen is gebouwd. Zo ontstaat een nieuwe ruimtelijke as die de structuur van het gebouw afleesbaar en inzichtelijk maakt. De oude entreepartij op de kop, met zijn karakteristieke trapeziumvormige ramen en uitstekende luifel, is gerestaureerd. Binnen is het gebouw ontdaan van binnenwanden en plafonds waarmee een royale ruimte is ontstaan. Originele trappen en bordessen zijn inclusief keramieken bekleding behouden gebleven. Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Naam van het gebouw

Station Rotterdam Bergweg

Opdrachtgever

Hofbogen B.V.

Architect

JagerJanssen architecten BNA/Jasper de Haan architecten, i.s.m. Bureau Polderman

Bouwer

Jurriëns West

Omschrijving

Deze transformatie van het stationsgebouw van Van Ravesteyn was een initiatief van de architecten. Door oude en nieuwe kwaliteiten aan de oppervlakte te brengen, ontstond hier een nieuwe hotspot op de Hofpleinlijn.

Terug naar bouwer: jurrins west Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 22532 weergaven
Lijst
  1. Station Rotterdam Bergweg

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger