JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Superkubus Exodus

Verscholen tussen de kubuswoningen in het Blaakse Bos van Piet Blom ligt de Superkubus met een oppervlakte van 1000 m2. Vanaf het begin was het lastig een functie voor dit gebouw te vinden. De begane grond en de twee tussenlagen zijn vrij donker, kleinschalig en rechttoe rechtaan, terwijl de bovenste verdieping juist een zee aan ruimte biedt met een vrije hoogte van ruim 11 meter en een volledig glazen nok. Personal Architecture transformeerde de Superkubus om plaats te bieden aan een woonproject voor ex-gedetineerde jongeren. In het hart van het gebouw plaatsten zij een rechthoekige koker waarmee een vide ontstaat die de transparantie en leefbaarheid vergroot en het daglicht vanuit de nok laat doordringen tot de ondergelegen verdiepingen. De wand van de koker biedt plaats aan allerlei functies zoals receptie, pantry en wasruimten. Eromheen vouwen zich de trappen. Op de royale bovenste verdieping ligt de gemeenschappelijke ruimte met daarin de voorzieningen als losse eilanden.

Naam van het gebouw

Superkubus Exodus

Opdrachtgever, architect of bouwer

Personal Architecture

Opdrachtgever

Woonbron Rotterdam

Architect

Personal Architecture

Bouwer

Hijbeko

Omschrijving

Intelligente transformatie van architectonisch icoon

Terug naar bouwer: hijbeko Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 49646 weergaven
Lijst
  1. Superkubus Exodus

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger