JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Huis van Wensen

In het laat negentiende-eeuwse en vroeg twintigste-eeuwse wijk Crooswijk verrijst een nieuwe woonbuurt, op basis van een stedenbouwkundig Masterplan van West 8. Langs de doorgaande weg staan appartementencomplexen en in het binnengebied grondgebonden woningen. De 37 eengezinswoningen van Huis van Wensen werden in cocreatie ontwikkeld op basis van de keuze uit opties als het aantal verdiepingen, een vide, dakterras en garage. Daarbij konden de kopers kiezen voor samenwerking met een van de vijf architecten die ook andere projecten in Nieuw Crooswijk hebben ontworpen: Brink architectuur en stedenbouw, De Zwarte Hond, Drost + van Veen, Jeroen Schipper Architecten en Geurst en Schulze Architecten. Alle ontwerpen hebben eigen kenmerken die ook in de eerdere fasen van Nieuw Crooswijk zijn terug te zien.

Naam van het gebouw

Huis van Wensen

Opdrachtgever

Ontwikkelingscombinatie Nieuw Crooswijk

Architect

diversen: De Zwarte Hond, Geurst en Schulze, Drost en van Veen (Simone Drost), JSA, BRINK architectuur & stedenbouw

Bouwer

Heijmans en ERA Contour

Omschrijving

Deel van pre-crisisproject Nieuw Crooswijk met opmerkelijke architectonische rijkdom in materialisering en overgangen tussen openbaar en privé.

Terug naar bouwer: heijmans en era contour Vorige 1 / 1 Volgende Terug naar boven Toon op de kaart 24609 weergaven
Lijst
  1. Huis van Wensen

We gebruiken alleen cookies om deze website beter te laten functioneren. Lees meer hierover in onze privacyverklaring. Accepteer / Weiger